Karmøygeddon 24 Tonsofrock-2024-heavymetalno-500x80

Ammunition "Shanghaied"

av yngve

10410749 1437460236543189 4925851758819332762 NSelskap: G-Netic Records/Playground

Release: 21.11.14

Legg til side det du tror og mener om Åge Sten Nilsen, ikke tenk på sminken og glamfaktoren, tv-programmene du husker eller Wig Wams opptreden i Grand Prix. Denne skiva er prima fartsfylt hardrock.

Faktisk hadde det nok, om du ikke hadde visst at det var Åge og venner som hadde stått bak skiva, vært mulig å lure deg til å like dette. Låtene er spekket med korrekte arrangementer, sangene er tuftet på stadionrock og klisjefylte drypp fra musikkhistorien. Ingenting høres ut som om det er overlatt til tilfeldighetene, det er det nok heller ikke.

Det er et album som spriker, på en positiv måte. Fra å være en tyngre versjon av Bon Jovi på sitt beste, går Ammunition fra kult arrangerte ballader/dynamiske innslag til singalongs og spreke rockere. Det er også gjort plass til litt koring fra disse typiske damegreiene, det er ikke helt min stil, men generelt er Shanghaied et sterkt album fult av gode og fengende hardrocklåter. 

Mye av dette har du hørt før, det er jo ganske åpenbart at Ammunition ikke forsøker å finne opp kruttet på nytt, men noen ganger er det bare slik; et band tar en velkjent oppskrift og gjør det veldig bra. Dessuten er jo musikkscenen proppfull av kopister og band som legger seg på allerede eksisterende veibaner.

Åge synger dritfett på hele albumet, men jeg vil trekke fram enkelte spor: tittelkuttet, Take Out the Enemies (hvor Åge er helt utrolig rå, har en styrke og en vokal som ligger tett opp mot de klassiske hardrockvokalistene) og Another Piece Of Me.

Å åpne albumet med den Wig Wam-ske låten Silverback falt litt feil her i huset, men det ligger nok en liten tanke bak. Men allerede på andrelåten Give Me A Sign kommer det litt i gang med det som gjør Ammunition til et fett og drivende rockeband.

Bandet spiller upåklagelig, det er kvalitetssikret så det holder, men som alt annet er det etter boka. Produksjonen er fyttikatta fet, det er faktisk ikke noe å utsette på det de har skrudd til denne musikken. 

Jeg fikk med meg at de dro på seg en 87/100 i det japanske metalbladet Burrn, det skjønner jeg, men jeg holder litt tilbake og synes dette er en sterk åtter. Et par låter som falt litt flatt gjorde at det stoppet der. Men med tanke på at jeg nesten aldri gir niere, og enda mindre tiere, er en åtter noe Ammunition burde si seg happy med :):

Nå er det bare å håpe at folk kjøper og hører på dette som et album fra et fett band, for man skal ikke legge skjul på at Åge nok har litt igjen før han får innpass i de smaleste nisjene innen vår harde musikkform. Skylapper av, volum opp, kjør!

8/10

Tracklist:

  1. Silverback
  2. Give Me a Sign
  3. Shanghaied
  4. Tie Me Down
  5. Road to Babylon
  6. Take Out The Enemy (hallelujah) 
  7. Hit Me With Your Bombs
  8. Do You Like It
  9. Wild Card
  10. Another Piece of Me
  11. Heart’s Not In It
  12. Strung Out