Karmøygeddon 24

Ancient Bards "A New Dawn Ending"

av yngve

Objects Image 4354Release: 25.04.14

Label: Limb Music

Italienske Ancient Bards er ikke verst, men det er fortsatt et band som ikke slipper unna det å minne om andre.

De gjør med andre ord ikke noe nytt, men samtidig er de overbevist om at denne stien er den de må traske på. Symfonisk metal kan være bra, bare sjekk ut de to første til Rhapsody, der er det fryktelig mye kult. Etter at Rhapsody kom på banen spratt det opp mange, men ikke veldig mange, kopier opp. Slik er det jo alltid. 

Ancient Bards har kvinnelig vokal, og det er ikke noe i veien med stemmen eller engasjementet. Vokalen til Sara er veldig bra, og skal man være litt frekk, er det jo ikke langt mellom en kar som synger lyst og en kvinne som ligger i de samme traktene :). 

Musikalsk er Ancient Bards flinke, de briljerer titt og ofte. Nå er de nok mer et symfonisk band som bruker finesser og enkelte virtuose innslag heller enn et briljant teknisk band som leker seg med symfo, om det hørtes fornuftig ut :). Enkelte låter er veldig standard, mens noe er veldig svulstig. men felles for alle låtene er at de er bra arrangert og er proffe til fingerspissene.

Ancient Bards@Facebook

Liker du symfonisk metal, kvinnevokal og litt frekke soloer og en instrumental lekenhet? Alt med knallbra lyd? Vel, dette er langt fra det dummeste du kjøper isåfall.

7/10

Tracklist:

  1. Before The Storm
  2. A Greater Purpose 
  3. Flaming Heart 
  4. Across This Life 
  5. In My Arms 
  6. The Last Resort (feat. Fabio Lione) 
  7. Showdown 
  8. In The End
  9. Spiriti Liberi
  10. A New Dawn Ending