Arkhon Infaustus "Passing the Nekromanteion"

av ruben haug

18157221 1627430717286623 1270246719221790956 NSelskap: Les Acteurs De L'Ombre Prodcutions

Release: 06.10.17

Arkhon Infaustus skal være et kjent navn for de som liker ekstrem musikk. For de uinvidde er bandet fra Frankrike og har levert et knippe meget gode album - og høstet fantastiske kritikker for sine slipp. Også fra meg. Forrige plate, Orthodoxyn, kom for ti år siden, og jeg må si jeg var spent når den nye skiva dukket overraskende opp i posten på hvordan de høres ut i dag. 

Og bandet skuffer ikke.

På ingen måte.

Arkhon Infaustus@Facebook

Det er fortsatt brutalitet i førersetet, i en solid blading av black / death metal. Og selv om dette er brutalt holder det ikke tilbake for noen melodiske krumspring som er med på å løfte musikken opp dit man virkelig trives. Dog, når det er sagt, det er når bandet virkelig hever øksa og hugger til de er som best. Lydbildet er massivt, like tungt som musikken, takk og pris. For det er så rått. Knusende.

Dessverre er dette bare en EP, som i tillegg avslutter med en 10 minutters instrumental. Men det er likevel mye musikk for pengene her, selv om den bare er 33 minutter lang. Og igjen, er ikke de beste platene ofte de korte? Det er sikkert forskjellige meninger der... 

Det meste sitter som det skal her; vokalen, riffene, trommene, bassen, produksjonen, lydbildet. Jeg har egentlig ingenting å klage på annet enn at plata gjerne skulle vært lenger..

Dette er forhåpentligvis et tegn på at vi slipper vente 10 nye år for å få høre noe nytt fra denne gjengen. Jeg ble hvertfall sulten på mer. Er kjapp og brutal musikk din greie bør du kjenne din besøkelsestid...

(Plata er for øvrig sluppet i en vakker boks med 10", cd og diverse stæsj som fortsatt er å få kjøpt fra plateselskapet).

8,5/10

Tracklist:

  1. Amphessatamine Nexion 
  2. The Precipice Where Souls Slither 
  3. Yesh Le-El Yadi 
  4. Corrupted Épignosis