Assassin's Blade "Gather Darkness"

av yngve

Assassins Blade 19Selskap: Pure Steel Records

Release: 18.10.19

Svensk-kanadisk metalband med sitt andre album.

Denne kom i fjor høst, og havnet i min postkasse en tid etter. Dette, i motsetning til mange andre new wave-metalband, var en overraskelse. 

Assassin's Blade@www

Og jeg har hørt dette før, og så fram til skiva når den havnet i bunken her. Vokalen er bra, den lukter litt Priest, litt Agent Steel, litt Tate, litt av denne klassiske, som ikke bare er fistel. Den lyse vrien benyttes som en effekt, kanskje litt i overkant, men vokalen ellers er veldig bra. Mørk og melodiøs, og med disse lyse tvistene som en variasjon. 

For dere som kjenner til Portrait fra Sverige, er dette bandet bygget rundt eks-gitarist derfra, David

Albumet er bra, litt ujevnt etter noen runder, hvor noen av låtene hever seg over. Men det gjelder jo svært mange skiver. Strengt tatt dog, står ikke Gather Darkness dårligere stilt enn ganske mange av de nyere og bra metalbanda. Her har de, i motsetning til en del, lagt mye flid i produksjonen. Resultatet har blitt kult, selv om jeg personlig synes trommene låter litt polert.

Og en del nyere band forsøker seg på å lage kultcover på skivene, og som hos mange snubler disse. Coverbildet på Gather Darkness er bare flaut, men det er vel en mal på hva og hvordan vil jeg tro. 

Jeg spiller lett gjennom denne, og her om dagen var jeg på Obsession-kick, og Gather Darkness var ikke så langt unna denne gjengen, objektivt hørt og sett.

Jeg likte godt når de ble litt episke, som på The City That Waits.

7/10

Tracklist:

  1. Tempt Not (The Blade Of The Assassin)
  2. Call Of The Watch 
  3. Gather, Darkness!
  4. The City That Waits 
  5. Dream Savant 
  6. Gods 
  7. The Ghost Of Orion
  8. The Thaumaturge 
  9. I, Of The Storm 
  10. Soil Of The Dead