Temp Daniel Engen 19

Axemaster "Crawling Chaos"

av arni sørlie

Axemaster 17Selskap: Pure Steel Recordings

Release: 24.11.17

Alder ingen hindring, men er de gamle alltid eldst?

Fra USA kommer Axemaster med sitt andre slipp siden gjenforeningen. De slapp noen demoer og noen splitter mellom 1983-1999, men ikke før 2015 kom første fullengderen, Overture To Madness. Nå er de ute med Crawling Chaos."

Axemaster@Facebook

Det første som slår meg er öldschoolfeelen som ligger som et teppe på hele platen. Sammen med den litt mørke undertonen man finner flere plasser blir dette ganske spennende de første rundene.

Det er mye tradisjonell heavy/US å spore, men også en litt dooma nerve. Sammen med det litt skitne retrosoundet kunne det lett vært en plate fra 1988. Hvis man går i detalj på mye av soloarbeidet til gitaristene Joe Sims og Damin Bennet, da finner man gitararbeid man ikke så ofte hører i dagens scene. De spiller gitaren for fult, ikke bare flotte glatte teknikker som mye av dagens gitarister innehar. Jepp, man sporer råhet, og det kan jeg like. Riffene og samarbeidet de to gitaristene seg imellom er verdt å gi en lytt, for det er mye tøffe saker. Låtene i seg selv er godt satt sammen med god dynamikk og helhet gjennom platen. Dog, hvis man setter på en låt midt i, og spør noen metalnerds hva man satt på, da vil det nok komme opp mang et forslag. 

Axemaster@www

Ankeret for meg blir vokalen til Geoff McGraw. Det er fete melodilinjer servert, men stemmen er ikke rå, eller snill nok. Det er her jeg kommer tilbake til at det var spennende de første rundene. Etter mang en runde finner man gode låter, stemninger, og masse detaljer i gitarene, men man kan nok bli mettet på vokalen. Jeg ble i hvert fall det, men DU har jo dine ører… Jeg tror at en mer moderne produksjon, og en litt mer dreven strupe hadde gjort underverker, og gitt dem en mer reell sjanse i dagens jungel, for det er mye knall stoff her.

For fans av gammel undergrunns metal.

6/10

Tracklist:

  1. 10,000 Pound Hammer
  2. Crawling Chaos
  3. Axes of Evil
  4. Flowers for the Dead
  5. Mystify the Dream Hypnotic
  6. Aldar Rof
  7. Shallow Grave
  8. Death Before Dishonor
  9. Bravado
  10. Knight of Pain