Karmøygeddon 24

Barus "S/T"

av ruben haug

A2891355877 16Selskap: Emanations (Les Acteurs de l'Ombre Production)

Release: 29.01.16

Fransk Death metal, det må da være spiselig? Og når man tenker på labelen som gir det ut, bør det være ekstra spiselig da det meste de gir ut er av ypperste kvalitet. Og joda, Barus sparker balle så det holder. Og litt til.

Dette er death metal av det tunge og brutale slaget, både hva angår musikk og lydbilde. Legg til en knall produksjon også. De følger ingen formel, men har klart å bruke inspirasjon fra flere genre/band slik at de sitter igjen med en egen liten tvist. EP`n er 23 minutter lang, og det finnes ingen dødpunkter her. De går fra det smertefullt brutale til det salige og behagelig, litt sånn som gammel Opeth kunne være, foruten musikalsk sammenligning.

Barus@Facebook

Tempoet er over hele radaren, fra tung rolig sludge til kjapp brutal death metal, det finnes ingen forutsigbarhet i Barus` musikk. Sånn sett vil noen finne dette kaotisk, andre eksotisk. Jeg sitter med en sånn 90-tallsfeeling av bandets musikk, bare i en nymoderne sound. Tung og jævlig, men likevel frisk og energisk så det holder. Jeg liker det jeg.

Barus` navn er hentet fra gamle Hellas, og betyr noe sånt som en tung byrde å bære. Sånn sett syns jeg de har funnet et jævlig passende navn. Denne EP`n er spilt MYE, for dette er kvalitet fra begynnelse til slutt. Nå har jeg brukt god tid på å få til en anmeldelse, så kanskje er en fullengder rett rundt hjørnet???

Sjekk ut Barus!!!

8/10

  1. Tarot 
  2.  Disillusions 
  3. Chalice 
  4. Cherub