Karmøygeddon 24

Black Sunday "A Ghost .."

av yngve

11707580 837509822998351 6576693676468732881 NFull tittel: "A Ghost In The City"

Selskap: BS Recordings

Release: 2015

Black Sunday er et rock'n roll band, norsk sådan. Og punk, en balansert miks av punk og rock'n roll. En glad variant sådan, happy-feel punkrock. Ikke helt meg, det skal jeg innrømme, men vi spjærer emballasjen, skyver inn cd-en og legger bort fordommer og meninger.

Jeg kan høre at bandet er glad i å formidle spilleglede, at musikken har denne feelgoodvibben hele tiden. Det er spesielt gitarmelodiene og soloene som bygger opp under dette, men også rytmikken er ofte helt på scenekanten og skyver bandet framover. 

11 låter med relativt liktlåtende musikk, og enkelte av sporene høres ut som det er samme sang :). Et par spor skiller seg ut, sistelåten, Shout It Out, følte jeg var litt utenfor den fastlagte veien, og fjerdelåten, Hey Bitch. Denne siste her, den var en odd sak, da tenker jeg på lydbildet, det var som om den var spilt inn i et annet studio og flettet inn med de andre. Kanskje begynner jeg å bli gammel, men noe var det ihvertfall.

Mitt problem med slik musikk, som jeg godt kan spille og glede meg over, er at det ofte, også her, er en fryktelig endimensjonal vokal. Det man gjør, gjør man hele tiden, det er lite dynamikk, vokallinjene går ofte rett fram og jeg sporer lite variasjon. Gitarmelodiene også. Det skal jo være slik, jeg har jo hørt band som ligger her og jeg vet at stilen Black Sunday kjører følger boka - men jeg setter et lite spørsmålstegn til bruken av variasjon. Fungerer sikkert prima live, til sitt bruk, men i anlegget her hos meg ble det følelsen av at ting gikk litt vel i samme leia. 

Black Sunday@Facebook

5/10

Tracklist:

  1. Are You Ready?
  2. A Friend From The Dead
  3. A Ghost In The City
  4. Hay Bitch
  5. Master In Disguise
  6. Black Sunday Morning
  7. King Of Desire
  8. Boogie Night
  9. Sunday Driver
  10. Rockstar Radio
  11. Shout It Out!