Karmøygeddon 24

Brutally Deceased "Black Infernal Vortex"

av steinar selstø

Brutallydecease BlackinfernalSelskap: Doomentia

Release: 21.03.14

Man trenger ikke være Mensa-medlem for å skjønne tegninga her i gården. Brutally Deceased spiller brutal death metal i klassisk maner. 

Og de gjør greia si svært så bra, faktisk godt over snittet. Komplett uoriginalt må vite, men det plager meg ingenting i tsjekkernes tilfelle. Hvis jeg har lyst til å høre på litt klassisk svensk dødsmetall, og det har jeg jo både titt og ofte, hentes Black Infernal Vortex gjerne fram. 

Brutally Deceased@Facebook

Man kommer ikke utenom at det hviler et tungt og tett slør av Grave over det kvintetten driver med, men Brutally Deceased gjør egentlig svenskenes greie enda bedre enn de selv gjør. Sounden er massiv og tung, og vokalen er dyp og grom. Lydmessig låter det kanskje stereotypt, men det funker med gitarene langt nede i kjelleren. 

Materialet er svært jevnt og lite eller ingenting skiller seg ut. Noen kule soloer løfter riktignok enkelte låter et par hakk, men ikke i så stor grad at de hever seg vesentlig over de øvrige i kvalitet. Her ligger også ankepunktet. De aller saftigste godbitene mangler nemlig, noe for eksempel Bloodbath makter å trylle fram. Det er altså et stykke opp til toppen, men grunnmuren er solid sementert. 

7/10

Tracklist:

  1. Divinity and Decay 
  2. Devil's Tarn 
  3. Day of Darkness 
  4. Black Hammer of Satan 
  5. Serve the Labyrinthine Tombs 
  6. Regurgitation of Blood, Devoured Flesh and Gastric Juices 
  7. Below the Adversary 
  8. Prelude to Deathwish 
  9. Deathwish