Deception Add 050324 Karmøygeddon 24

Calibre Zero "Con Las Botas Puestas"

av arni sørlie

1972394 779169985439700 2734571713008149473 NFull tittel: "Con Las Botas Puestas (With your boots on?)"

Selskap: Pure Steel Publishing

Release: 19.09.14

Spansk heavy metal, med synging på morsmål, men der hverken musikken eller vokalen genererer den minste tanke på, nettopp, heavy metal. Hmm, Calibre Zero promoteres av Pure Steel som authentic metal…..hva er det jeg ikke hører på Con Las Botas Puestas?

At det synges på spansk gjør i grunnen ingen ting, men det som gjør litt, og litt til, det er at det er kjip vokal generelt. En type snakkeropesynging uten den store stemmen, og er jeg helt på jordet hvis jeg forventer litt melodi i vokallinjene når vi bruker sjangerbetegnelse heavy metal? 

Musikken, ja hva skal jeg si, det er ihvertfall langt mer rock/hardrock, blues og litt punket edge på det hele enn, igjen, heavy metal. Ok, Preva de un nuevo amacener har litt heavyrock i seg, eller mer nøyaktig en intro som minner godt om WASP sin Wild Child. Lite kan sammenlignes forøvrig, og når blueslåten Tu sola precensia setter i gang, da tenker jeg bare at dette ikke holder i dagens jungel av band, ikke blant bluesrock band heller, The Rods, Great White, Molly Hatchet er alle band som på en skikkelig dårlig dag hadde fått en standard blues til å svinge bedre…..beklager Calibre Zero, jeg får greier ikke å se det helt stor i dette.

Lyden gir vel ikke akkurat bandet en fordel heller, men sjekk gjerne ut hvis du er nysgjerrig på hva i all verden jeg har i spilleren, og kanskje kan din spansk.

4/10

Tracklist:

Si no es ahora cuando
Con las botas puestas
Preva de un nuevo amacener
Aun arde su fuego
Tu sola presencia
Esclavizados
Nuevo orden mundial
Hoy tu ciudad es mi hogar
Tu dia llegara
Lo que soy
Dejadnos vivir en paz


facebook.com/calibrezero