Karmøygeddon 24

Clawed Forehead "My Domain"

av steinar selstø

311414 EmpSelskap: Metal Age Production

Release: 15.03.15

Albumet åpner med folketoner og fager kvinnevokal, og slik fortsetter det også. 

Jeg kjente ikke til bandet på forhånd og ble derfor tatt på senga. Bandnavn, plateselskap og for så vidt også coverart tydet på metal, men den gang ei. Man skal så visst ikke skue hunden på hårene. En visitt innom bandets hjemmeside avslørte at Clawed Forehead nå er dødt og begravet, men de fleste medlemmene fortsetter som The Entropies.

Clawed Forehead@Facebook

I besetningen finner man folk som spiller cello, man finner en som har ansvar for kontrabass og man finner en fløytist. Bandet er tsjekkisk, og jeg antar man har latt seg inspirere av den nasjonale folkemusikkarven, uten at jeg er i besittelse av kunnskap på området.

Jeg kan vel ikke påstå at albumet treffer meg nevneverdig hardt, men så er heller ikke folkemusikk favoritten her i gården. I alle fall ikke når den ikke akkompagneres av litt tyngde og trøkk, som et supplement eller en likeverdig del til metal. Verken melodier, vokal eller arrangementer byr på ting som fanger oppmerksomheten i nevneverdig grad, og dermed blir albumet forglemmelig. Sjekk gjerne ut dersom du har interesse for folkemusikk fra ymse kanter av jordkloden.

3/10

Tracklist:

 1. Shattered 
 2. My Domain 
 3. Ničím 
 4. Sounds Of Silence 
 5. Inferno 
 6. Natural Order 
 7. Falcon 
 8. Solitude 
 9. Dead City 
 10. Harrowing 
 11. Awakening 
 12. Phlegmatic State