Karmøygeddon 24

Conception "State Of Deception"

av yngve

Conception 20Selskap: Conception Sound Factory/CMM GMBH

Release: 03.04.20

Nordmennene har fått mange bra tilbakemeldinger.

Er jeg der? Jeg som var litt avventende etter de to konsertene jeg har sett etter comebacket?

Conception@www

Jeg må jo medgi at jeg aldri var stor fan når de kom heller. Jeg husker vi fikk debuten til et radioprogram jeg var med i, og selv om denne ikke falt i smak, kjøpte jeg et par av de lp-ene som kom etterpå. Strengt tatt har jeg sett Roy grisebra med Kamelot Karmøygeddon, og jeg synes Conceptions progressive hardrock kanskje lar han spille litt mye på de litt forsiktige strengene. Men samtidig, det kan bli for mye av det pompøse også, og levetiden tror jeg er sterkere på et album som State Of Deception. Fans av Kamelot får vel litt god smak i munnen av Feathered Moves vil jeg tro. 

Produksjonen er det jo (naturligvis ikke) noe å utsette på, det går litt hånd i hånd med disse karene. Jeg liker samspillet mellom gitarene og tangentene, måten Lars trykker ned og lager disse flotte lydteppene under det hele. 

Men ofte blir de for snille, og kanskje litt eksperimentelle for meg, som på No Rewind. Jeg elsker jo prog, men de mangler den snerten Østby fikset når han var i Ark. Og det er likheter med Ark, faktisk noe i nettopp No Rewind. Oppfølgingen med balladen The Mansion punkterte noe for meg. Det blir for snilt, for søtt. Men det er også fint, vakkert og vent. Da var jeg større fan av den mørkere og rolige Anybody Out There

By The Blues var tøffere enn fryktet, he-he. Jeg er ikke større fan av blues, men liker sjangeren blandet med andre og tyngre elementer. Denne (og Anybody Out There) lå faktisk tett opp til slik nyere Europe er, og det er et kompliment.

En berg- og dalbane, hvor høydepunktene var bra, og noe var litt for snilt. De har nok aldri tenkt tanken på å vippe over i å være et metalband, men jeg synes faktisk slik progmetall/-hardrock er best når man har litt feitere dekk, sotede vinduer og flammelakkeringer.

Jeg havnet midt mellom der jeg følte ytterpunktene var, en grei femmer og en solid 7+. Ha i bakhodet at fansen og veldig mange medier er svært rundhåndet med lovord, surf derfor litt og se om du kanskje finner ut at jeg har feil.

6,5/10

Tracklist:

  1. In: Deception
  2. Of Raven and Pigs
  3. Waywardly Broken
  4. No Rewind
  5. The Mansion
  6. By the Blues
  7. Anybody out There
  8. She Dragoon
  9. Feather Moves (Remastered)