Karmøygeddon 24

Crossnail "Sands Of Time"

av yngve

150710 569832599817282 6463982348133725703 NSelskap: Fireball Records/GORDEON MUSIC

Release: 19.12.15

Norske Crossnail het tidligere Teodor Tuff, og inkluderer blant annet medlemmer fra Divided Multitude.

Crossnail@Facebook

Som jeg mener jeg har nevnt en gang før; navnebyttet var ikke dumt. Crossnail er tøffere og det er lettere å selge. 

Musikken er glattpolert progressiv hardrock, en form for smått svulstig power-prog. Om denne sangen, Sands Of Time, blir førende for et kommende album vet jeg jo ikke, men OM det er det kan det kanskje blir bittelitt snilt. Jeg personlig liker best når det er en eller annen form for flis i fingeren, et eller annet som gjør at man får en feel på litt rufs. Samtidig er dette en sjanger hvor det skal være litt pent og pyntelig, noe mange der ute liker. Jeg setter pris på slikt selv jeg, men om et helt album blir i samme leia kan det være jeg gjør et poeng av det :).

Gjestevokal på Sands Of Time leveres av Elize Ryd, og selv om hun er relativt ufarlig i sin leveranse, fungerer hun svært godt sammen i samspill med bandets egen frontfigur. 

Produksjonen er veldig bra, men også den følger mønsteret jeg påpeker rundt musikken; det er ganske glatt.

Etter en tid med singelen, og når jeg leser det jeg har notert, kan det jo se ut som om jeg er negativt innstilt til Crossnail. Det er jeg ikke, men jeg gleder meg desto mer til å sjekke hva albumet (som kommer i mai) har å by på. 

I tillegg til Sands Of T ime får du en coverlåt; Somebody That I Used To Know, av en Gotye. Jeg har ikke hørt originalen, men bandets versjon er helt ok den.

Karakter setter jeg ikke på en sang, det får vente til skiva havner i postkassen min :).