Banner Heavymetalno 23september2022 Summermetalfest Update

D'AccorD "III"

av yngve

D Accord IiiSelskap: Karisma Records

Release: 13.03.14

D'Accord er et fryktelig, fryktelig bra band. Liker du prog er det ingen vei utenom.

D'AccorD@Facebook

Fra de startet opp har jeg hengt meg på, og jeg har rett og slett aldri vært misfornøyd noen gang. Bandet er forkjempere for en oldschooltype prog, og det som slår meg, som jeg sa til Bjarte for litt siden; det er godt gjort å låte så genuint gammelt at man nesten fornekter at skiva ble sluppet på 2000-tallet. 

Det tok litt tid å få denne i hus, hva som skjedde vet jeg ikke, men bandet fyrte heldigvis endelig av en kopi mot meg. Vel på plass ble den spilt og spilt - til spilleren gikk varm. Det er jo utelukkende et kompliment. Dessuten er disse datostemplingene like lite verdt som dyremishandlere når det gjelder slik musikk.

Lydbildet er fortsatt perfekt til slik musikk, proggen de spiller trenger ikke monsterskruing, det de trenger og har sikret seg er en produksjon som lever, ånder og pulserer, en organisk maktdemonstrasjon hvor spesielt trommene ligger helt utrolig fint. Man føler at man er i lokalet når Bjarte koser med tammene og leker med cymbalene. 

Låtene er over snittet i spilletid, ikke proggalskap, et par er rett over 10-minuttersgrensa, resten er ca fem-seks i gjennomsnitt. Det jeg likte var at flere spor på III var så kult arrangert. Man ble tatt med på en liten reise, hvor melodier, hammondorgel og nydelige harmonier flytter nuet inn i en fantasi. Dette, hodetelefoner, huset for seg selv, det er en farlig bra kombo! Men også på øret i skogen, og når man leser bøker. Musikken fungerer i de fleste settinger, selv om det ikke var lett å få maks uttelling når man syklet eller var i fart, D'Accord må ha en rolig atmosfære for å nå klimaks.

Rolig, progressivt, dynamisk, melodisk, nydelig vokal, instrumentale genistreker hele tiden, litt Gravy Trainsk kanskje?, 70-talls; D'accord er en musikalsk perle som nok aldri vil få den anerkjennelsen de fortjener, Heldigvis på en måte, for slike hemmeligheter er gode å ha :)

9/10

Tracklist:

  1. These Last Todays 
  2. Here Lies Greed 
  3. Lady Faboulus 
  4. Mr. Moonlight 
  5. Ibliss in Bliss 
  6. Song for Jethro 
  7. Mon - Sat I 
  8. Mon - Sat II 
  9. The Doom That Came to Sarnath