Dakhma "Passageways ..."

av steinar selstø

A4032727660 16Full tittel: "Passageways To Daena (The Concomitant Blessings of Putrescing Impurity)"

SelskapGodz Ov War 

Release: 31.05.16

Denne saken ble opprinnelig utgitt av bandet selv i 2015, men Godz Ov War tok i fjor på seg oppgaven å få den ut i digipackformatet. Med på kjøpet på denne versjonen får man også to bonusspor helt avslutningsvis. 

De kunne for øvrig spart seg bryderiet, Godz Ov War. Dakhma er nemlig like kjedelige som låttitlene er pompøse. Jommen har de ikke gitt ut saker via Iron Bonehead også. Her snakker vi overraskelse av gedigne proporsjoner! Mon tro om noen utenfor en innerste klikk ett eller annet sted i Sveits virkelig finner noe av interesse her? Kall det kvlt, propaganda eller hva pokker som helst … Både møkk og bæsj er egentlig bare dritt. 

Hva har vi så her med å gjøre? 

Jo, i den møkkete smørja finner vi obskure melodier av komplett tannløst kaliber og en vokal som drukner i effekter. De grumsete gitarene har rett nok en del tøffe riff å by på. Pluss i boka. 

Vi finner en skive der atmosfæren er vektlagt, blant annet ved at man fletter inn enkelte dystre lydkollasjer. Musikken er blottet for lys. Velkjente virkemidler alt sammen og gjort til gangs de siste 3-4 årene, stort sett bedre. Altså, jeg liker røffe produksjoner. Jeg liker det litt sære og utilgjengelige. Jeg liker det repetitive og hypnotiske. Jeg liker innimellom også det kaotiske, når det virkelig gjøres bra. Jeg elsker Furze, jeg digger Blut Aus Nord, har stor sans for Vorum og jeg liker Beyond riktig så godt. Dakhma derimot må gjerne drukne i audiogrøten sin. 

Ett bonuspoeng for Call From The Grave

2/10

Tracklist:

  1. Barashnûm (Defiled by Dead Flesh) 
  2. Where Shattered Minds Collide (The Immortal March) 
  3. Ascension (Flesh and Bone) 
  4. Ascension II (The Light Eternal) 
  5. Chinvat (Ascension III - Agony) 
  6. Consuming the Nasu (of Shredded Impurity) 
  7. Of Charred Flesh (Blessed by Illuminating Fire) 
  8. The Silent Tower (Gather Ye of Life)
  9. Call From The Grave
  10. Rite of Daebaaman (The Spiritual Invocation Of Akem Manah)