Karmøygeddon 24

Dee Snider "We Are The Ones"

av yngve

14088579 1272564586087146 3700110082252953439 NSelskap: Ear Music/PLAYGROUND

Release: 21.10.16

Vokalist Dee er ute med soloalbum. Strengt tatt kom denne i oktober i fjor, men ting tar tid og kommer ofte sent inn her. 

Jeg husker faktisk Twisted Sister helt tilbake til den første tiden, så gammel er jeg, og Twisted Sister var ett av banda som virkelig rev meg opp med rota og kastet meg rundt. Her snakker vi stor musikalsk oppvåkning. Men er solostuntet fra 2016 noe å satse på?

Mja.

Mjo.

Tja.

Det er låter som er greie og som helt klart har livets rett, men det er mer ok fordi Dee er den han er enn fordi skiva isolert sett er så veldig sterk. Det er gøy å høre en alternativ versjon av We're Not Gonna Take It, på piano og vokal only, og et par av sangene er ganske så bra - men som skive er det kanskje mest for fans av Twisted mer enn den gjengse platekjøper. Dette er ikke et album jeg tror vil lansere Dee som en genuin artist, mer som det det er, en soloutgivelse som viser en annen side av vokalisten.

Dee Snider@Facebook

Crazy For Nothing var kul, åpningskuttet også, det viser at Dee er tett opp til Alice Cooper på type stemme. Det har han jo alltid vært, men her var det tidvis ganske tydelig. Men Dee er en veldig mye bedre sanger enn de fleste når låtene først legger alt til rette.

Så har du Over Again, som inneholder noe av det jeg liker minst, hauger av oh yeah-er og kjedelig rock. Og Only You? Makan, ballade, ikke spesielt bra heller. Litt kraft mot slutten, men en låt som havnet på minussiden. Og Rule The World? Makan igjen, trodde det var en cover, for mente jeg hadde hørt den før av en eller annen popartist. Men det ser ut til at det er en original. Og coveren av Nine Inch Nails, Head Like A Hole, uff. Og Superhero? En stadionballade, full av klisjeer og ikke en låt jeg vil høre igjen. 

Samlet var dette en nedtur, men enkelte låter var kule. Det høres at det er Dee uten band, uten musikerne vi er vant til å høre, dette var bare sånn passe bra.

So What, som du ser under her, var grei. En ballade, men med kul vokal og en ok instrumentering.

5,5/10

Tracklist:

  1. We Are the Ones
  2. Over Again
  3. Close to You
  4. Rule the World
  5. We're Not Gonna Take It (2016 Acoustic Version)
  6. Crazy for Nothing
  7. Believe
  8. Head Like a Hole
  9. So What