Deception Add 050324 Karmøygeddon 24

Deseized, nytt album ute

av yngve

Deseized Jun2015 Promo CropI går kom bandet med nytt album.

Eller mini-album, tittelen er 'A Thousand Forms Of Action'. Dette er bandets tredje utgivelse, hvor de to første kom i 09 og 13. Slippet av denne tredje utgivelsen står selskapet Negative Vibe Records for.

Presseskriv: "Deseized ​[ dɪˈsiːst] ​har i mange år markert seg som en høyst relevant utfordrer i Oslos rock og metal­scene. Deres første fullengder, The Trophy Of Our Demise (2009) ble mottatt av bl.a. Pyro på P3 som spesielt verdt å merke seg, en holdning programlederne har valgt å holde seg til siden den gang.

Også oppfølgeren Architects of Our Demise (2013), ble løftet frem som et friskt pust blant norsk metal, og flere andre sjangersynsere har gjennom tiden kommet med lovord om bandet.

Også live har bandet høstet gode skussmål, og har i perioder stått på pallen i ulike mer eller mindre useriøse musikkonkurranser rundt om, til den grad slikt er noe å stole på. Noen hundre konserter under ulike forhold har gjort bandet ekstremt samkjørt, og en reell naturkraft hva gjelder utstråling og fremføring.

Musikken kjennetegnes hovedsakelig av riffbaserte låter med groove, intrikate rytmepartier, tidvis melodiøs driv, og en rekke andre elementer man kanskje forbinder med moderne amerikanske metal-/prog-/djent­band. Men det er ikke fritt for tydelige pek tilbake mot storheter som Pantera og Sepultura, for å nevne noen, hvilket gir en totalpakke som både er groovy og hardtslående, men samtidig intrikat og sofistikert. Rytme, og samspillet mellom perkusjon og strenger er fremhevet, men uten at dette går på bekostning av generell låtkvalitet og diggbarhet.

Deseized@Facebook

Med utgivelsen A Thousand Forms of Action ​på trappene har bandet jobbet for å finslipe håndverket sitt ytterligere. Denne gangen har bandet valgt å lene seg helt og fullstendig på sine egne erfaringer og kunnskaper i prossessen, og sitter igjen med et DIY­prosjekt som ikke bare rommer noe av de beste låtene de har skrevet så langt, men også en bedre produksjon og helhet enn tidligere. Med Semming Haraldsen bak spakene og som produsent har de klart å jukse seg igjennom en rekke hemmelige lokasjoner for å få spilt inn de fem sporene, og resultatet mangler ikke i hverken lyd­ eller produksjonskvalitet sett opp mot deres aktuelle sjangerfrender, men beholder bevisst akkurat nok rock’n roll i valsen til at resultatet låter levende, menneskelig og beinhardt. Etter over ti år er Deseized på en definitiv høydare på alle plan, og A Thousand Forms of Action e​r det definitive beviset."

Deseized A Thousand Forms Of Action Cover