Karmøygeddon 24

Diviner "Fallen Empires"

av arni sørlie

12039191 524648447692816 6962340217162514138 NSelskapUlterium Records

Release: 20.11.15

Når det dukker opp et band som slipper sin første plate, og de sparker ræv så det holder, og litt til….den følelsen fra første spinn. Jepp, hils på greske Diviners debut til metalscenen 'Fallen Empires'.

Diviner@Facebook

Jeg kan beskrive i det uendelige, men promoskriv traff spot on denne gang, og det stod følgende: "Their vision was to proudly express themselves by creating and playing something powerfull, intense, deep, heavy and dark". Det de har greid, det er å spille metal som hverken blir for thrasha, eller for Maiden`ish. Med energien til Kreator, riffingen som Iced Earth hadde misunt, og teft for melodi som Maiden, med det har de sluppet et fantastisk album for oss heavy metallere!

Vokalist Yiannis Papanikolaou (kanskje et artistnavn hadde gjort seg;-)) synger som de proffeste proffe i bransjen, og står ikke tilbake for noen. Knalltøff hals, og knallbra vokal linjer serveres fra start til slutt. Nå gjelder det hele bandet, det leveres helt konge hele spilletiden gjennom. Ikke for mange sanger, og ikke brukes kruttet opp på de første låtene. Låt to ut, Kingdom Come, en melodiøs superslager man vil høre igjen og igjen. Så er det plutselig Evilizer sin tur, og man får en sang som har samme driv som Halford sitt Fight er kjent for. Så, ja så kommer fjerde spor, Riders From The East, og man får mot slutten et vokalt soloparti som gir vibber til en råfrekk metallversjon av Sisters Of Mercys Temple Of Love. Slik fortsetter det med frekkiteter platen gjennom, og når man har knyttet neven i luften og headbanget seg gjennom de siste låtene, da trykker man repeat!!!!

Konge metal, personlig et av årets absolute høydepunkter. Tøffere heavy metal skal man lete lenge etter! La meg legge til at lyden er av samme kvalitet som musikken, masteret av Peter In de Betou, som også har band som Arch Enemy, Opeth, og Amon Amarth på samvittigheten.

9,5/10

Tracklist:

  1. Fallen Empires 
  2. Kingdom Come 
  3. Evilizer 
  4. Riders From The East 
  5. The Legend Goes On 
  6. Come Into My Glory 
  7. Seven Gates 
  8. The Shadow And The Dark 
  9. Sacred War 
  10. Out In The Abyss