Rk Rockedame Heavymetal 580x80

Dödsalliansen, singel

av yngve

Dödsalliansen Singel 22

Trioen slapp nettopp singel, stilen er tuftet på 70- og 80-talls rock og metal.

Dödsalliansen@Facebook

'Mexico', som du hører under her, er første smakebit av et kommende konseptalbum. 

"Mexico er første av to singler som blir sluppet i forbindelse med det nye albumet vårt" forteller de til Heavymetal.no. Denne ble valgt som single fordi den er "...lett, rask og fengende, samtidig som den ikke skiller seg for mye ut. Vi har en låt som kanskje er enda mer singelmateriale, men siden en av de er tittellåt for kommende skive, vil vi unngå å gi den ut som singel."

Skiva, 'Dödsskvadronen', inneholder 9 spor:

  1. Preludium Daemonicus
  2. Demon
  3. Dödsskvadronen
  4. The Imprisoned
  5. Mexico
  6. The Awakening
  7. Spiritguide
  8. Randominator
  9. Rolling Terror

Utover singelslippet jobbes det på spreng med det kommende albumet, vi får vite at det mangler trommer på tre spor, og at miksen fyres av "...i løpet av høsten" og at "...vi satser på å ha musikken ute i løpet av våren."

Om skiva og det musikalske innholdet, leser vi at det er "... relativt lett og lekent. Det er ingen særlig lange låter eller overdådige epos.  Lydmessig har vi beveget oss litt bort fra ideen om at metal skal være høyt og massivt, og fokuset er heller lagt på å prøve å få fram sjela  og dynamikken i låtene. De som kun liker kraftige chuggs og aggressiv riffing kicker nok ikke på dette (tror jeg).  De som setter pris på mer old school stuff vil nok elske dette."

Da tenker jeg dere som liker banda som driver på nå med dette gamleskolesoundet, kan notere dere Dödsalliansen.

"Vi kan allikevel ikke si at vi har laget noe unikt, for det har vi ikke" utdyper de. "Fokuset har heller vært å revitalisere klassisk metal og hard rock. Se for deg ett gammelt og skrøpelig menneske som plutselig får igjen livet sitt takket være moderne kybernetikk. Vi er litt sånn på en måte.

Variasjon 

"Det er også stor variasjon. Låta Demon høres ut som noe som kunne kommet før thrash metal ble funnet opp, mens Randominator tar de mest skamløse poppete akkordprogressjoner fra 80-tallet akkompagnert med blastbeats i 238 BPM, TNBM style. Rolling Terror avslutter det hele. Veldig tung låt med mye inspirasjon fra både doom, industriell og progressiv musikk.

Kontrastene i låtene er store, derfor mener jeg dette kan bli en skikkelig slager dersom oppmerksomheten rundt det blir stor nok. Musikken er heller ikke veldig krevende for lytteren, men det er greit å være forberedt på at ingen av låtene er like."

Konseptet

"Tematisk sett er albumet et slags antologisk konseptalbum. Der isolerte enkelthendelser (ekte, fiktive eller personlige) gjenspeiler en tilstand som styres av en felles mekanikk,"