Deception Add 050324 Karmøygeddon 24

Embrace The Dawn "The Effigist"

av yngve

Embrace The Dawn The Effigist 17Selskap: Private

Release: 03.11.17

Australiere med norsk vokalist, om teknisk extremmetal på menyen.

Roger Isaksen kjenner vi jo til, nylig var jo han aktuell med en annen utgivelse, Vecordious, hvor han trakterer vokal og gitar. Her har han blitt hentet inn for å fylle vokalposisjonen for det australske bandet. 

Musikken på The Effigist er av høy kvalitet, det er som nevnt teknisk, og det er extremt. Låtene har både driv og tilbyr samtidig en detaljert flora fra instrumentalistene i bandet. Vokalen er, naturligvis, growl, hard, og det er en småsurklete dødsralling med et snev av svartmetal - men i hovedsak er det en litt skitten og bra form for deathvokal. 

Embrace The Dawn@Facebook

Lydbildet er bra, det er både fyldig og stort, men hvor detaljene kommer bra fram. Det er likheter med slik Death framstod, både  lyd og framføring, men Embrace The Dawn er litt annerledes, litt mer pompøst. Noe thrash er å spore, en god porsjon death, men mest av alt er det ren extremmetal som ivaretar en sjanger jeg er glad i; teknisk extremmetal.

Mulig er dette metal for de som er litt her fra før, som liker såpass intrikat og energisk musikk, det er altså ikke ballader å spore her. Drivet er sikret, en hissig undertone holder hele tiden denne piskesnerten på stell, rett og slett en fet utgivelse. Det er rolige saker, men i små porsjoner, som på Lady Snowblood, hvor bandet viser at de behersker melodiske innslag godt.

Ikke death, ikke black, ikke thrash, men en salig blanding som lander en god opplevelse her hos meg. Vel er det litt savn etter en variasjon i vokal siden musikken (på tross av å være variert) går i mye av det samme, men det er ikke på noen måte en grunn til å ikke sjekke de ut. 

Trommis her er til info Kevin Talley, som jeg fant ut har spilt med band som Chimera, Dying Fetus og Suffocation.

7,5/10

Tracklist:

  1. Cold Black Hole 
  2. Putrefaction of God
  3. Cerebral Sanitation
  4. The Tide
  5. Lady Snowblood
  6. Death, You Can't Control 
  7. Singularity
  8. Tartarus