Tonsofrock-2024-heavymetalno-500x80

Ewigkeit "Land Of Fog" (re-)

av yngve

Ewigkeit 20Selskap: Death To Music Prod.

Release: 02.03.20

James og Ewigkeit slapp et tidligere album i ny drakt. 

Både coveret og lydbildet har blitt endret, men jeg skal ikke påstå å ha full oversikt på hva denne miksen og mastringen har tilført kontra originalen. Det er mange år siden den kom, vi må tilbake til 2000, og jeg fikk denne tilsendt fra plateselskapet og anmeldte den. Men i denne omgang har jeg behandlet Land Of Fog isolert, slik den framstår i dag. 

Ewigkeit@Facebook

Og det er en knall opplevelse å være sammen med James og seansen i spille gjennom skiva. Det er et tungt og flott lydbilde, ørlite industrielt, maskinelt, men samtidig er det varmt og mye trøkk. Fyren er jo en maskin på å slippe musikk, og å drive eget selskap, selv om alt han slipper ikke er noe jeg har på menyen. Vokaljobben han tok over i In The Woods... er vel det de fleste kjenner ham for i dag. Det bandet har jo vannet ut lineup-en veldig mye, men James har klart å få til en slags identitet i Woods, og de skivene han har deltatt på har dratt bandet inn i et kapittel som jeg personlig liker veldig bra. Personlig liker jeg nok de senere Ewigkeit-skivene hakket bedre enn Woods, men stilmessig er det likheter som gjør at de lett kan nytes parallelt.

Jeg vet at James liker Hawkwind, prog, litt 70's space, og extremmetal. Blandingen er tydelig her på Land Of Fog, men det er helt klart ikke en skive du skal styre unna om du misliker extrem metal. Dette trøkker og legger seg opp mot en hybridform, med elementer av tung og drivende prog, og en groovy feel på metallen. Referansen til Hawkwinds kan man høre tydelig i en låt som Super Sonic Blue Thunder.

Sjokkerende friskt tjue år etter, låtene holder, lyden (som sagt har jeg ikke sammenlignet) er bra, og miksen favoriserer alt. He-he. Kanskje det hadde gjort seg med ørlite høyere Hammond når det først om, men det er så mye på tangentfronten, samplinger etc., at det fort kan skape ubalanse. 

8/10

Tracklist:

  1. Land Of Fog
  2. Super Sonic Blue Thunder
  3. Not All There
  4. The Only Way
  5. Interlude
  6. Tired Face
  7. Yesterday’s Rain
  8. The Doomsday Machine
  9. Escapologies