Karmøygeddon 24

Festival Asker 2021

av yngve

Med frafall av Tons Of Rock, tok en gjeng saken i egne hender. Det er Andre Bendigtsen som informerer Heavymetal.no om at det til helgen skjer greier i Asker. 

Bakteppet for arrangementet må vi tilbake til fjoråret for å finne, hvor Tons Of Rock jo avlyste. Andre og noen andre fant ut at det var en ting å gjøre, å brette opp ermene og gjøre noe selv. "Vi arrangerte en egen privat hagefest for venner og venners venner datoene Tons Of Rock skulle vært" forteller han, og understreker at det ble avholdt et "..strengt smittevern, og hvor vi snekret sammen en scene av europaller, rigget opp backline." Et par band stilte opp, The Pricks og Aspen Green, og som underholdt i overkant av 30 mennesker. Så på tross av korona fikk man en fantastisk helg. "Alle i publikum koste seg, og vippset generøst penger til bandene mens de spilte."

Tingenes tilstand

"Situasjonen i år er dessverre mye av det samme" påpeker Andre, og det ble nytt år og nytt arrangement, da med ytterligere et band på plakaten. Andre la ut en post i vår Facebookgruppe og averterte etter band som hadde lyst til å spille:

"Vi håpet på at i hvert fall ett band i tillegg til The Pricks og Aspen Green (som begge også spiller i år) kunne tenke seg å stille opp på dette, men tilbakemeldingene vi fikk fra både band og musikkindustrien var overveldende positive, og nå sitter vi på et privat arrangement i vår egen hage med hele ni artister som skal spille for oss helgen 24. til 26. juni. Så overveldende var tilbakemeldingene at vi plutselig var i en situasjon der vi måtte velge og vrake blant spillesugne band. I etterkant har Bærum Kommune stilt opp og lånt oss scenerigg, Kiwi har sponset oss med penger, Hibas har gitt oss rabatter på festivaltoalett og ikke minst har bandet Assimilate stilt opp med nærmest full backline og teknisk utstyr slik vi kan ta dette til neste nivå! Det er helt vilt!!"

Streaming

Det blir mulig å få med seg helgen selv om du ikke befinner deg i Asker. "Øyvind Rasmussen fra bandet Skrømt har sagt seg villig til å stille med utstyr og kompetanse til å livestreame alle konsertene under festivalen, og arrangørene håper så mange som mulig vil sette av litt tid til å se og høre disse ni fantastiske artistene! Her er litt for alle: pop, punk, metall, jazz/blues og 70-talls rock."

Om du vil henge med på streamen, er det HER du må henge.

"Bandene stiller opp gratis, og setter selvfølgelig stor pris på en liten Vipps om man liker det man hører!"

Økonomi

"I fjor brukte vi alle feriepengene våre på å skape tidenes hagefest, og i år er det skalert opp noen hakk. Alt av overskudd vi klarer å generere blir fordelt til alle de ni fantastiske artistene vi har på plakaten - noe de i aller høyeste grad fortjener! Planen for 2022 er å skalere dette opp enda et hakk, og gjøre dette til en offentlig festival i Asker, der alle som har lyst kan komme. Da vil det fortrinnsvis bli satt opp band og artister over flere sjangere som vil vise at de ikke er dårligere enn de gamle traverne, snarere tvert imot! Vi har også en Spleis gående som også går direkte til artistene, så jeg vil oppfordre alle til å slenge inn noen kroner på denne."

Tons Of Asker 21