Karmøygeddon 24

Giljotin "S/T"

av rune stordahl

11052416 1007517859269126 25479547078793511 NSelskap: Selvfinansiert

Release: 15.08.2015

Koksgrå og støyete Groove Metal med en gjennomgående industriell Techno-vibb.

Jeg skal forsøke å holde meg saklig, men det må sies at etter første runde ble det veldig tydelig at dette ikke er musikk jeg hadde brukt tid på rent privat. Bandet lovet Industrial Black Metal. Det er i beste fall en sannhet med modifikasjoner. Hvis ikke, da spiller Giljotin en variant av sjangeren som jeg ikke setter pris på. Men min påstand er at dette har mer til felles med Rammstein og Pain, enn med Aborym og Diabolicum, eller Mysticum for den slags skyld.

Åpningssporet er ikke så aller verst, men det er først to minutter inn i låta Siste Tog at jeg hører det første virkelig heftige riffet. Der har de en feit groove gående, frem til trommene slutter med half-time feel-en. Utover det har et av hovedinntrykkene vært at skiva høres ut som om Rammstein skulle spilt Groove Metal. Og sånne Goth/Technosynth-greier, eller hva man nå skal kalle det, kommer aldri til å falle i smak her i heimen, selv ikke når man heter Blacklodge og har gjort tidenes split-utgivelse med Abigor.

Lyd og produksjon er heller ikke helt der. Jeg kommer ikke til å gidde å nitpicke her, men sett på ei vilkårlig låt av nevnte Rammstein eller Pain og deretter ei låt av Giljotin. Da skulle det bli rimelig åpenbart at de har mye å gå på.

De fleste låtene har iallfall minst ett parti som er hørbart og det er jo formildende, men skiva finner neppe veien til stereoanlegget igjen. Karakteren er satt under tvil.

Giljotin@Facebook

4/10

Tracklist:

  1. Bak solen
  2. Riksalarm
  3. Vintermakt
  4. Siste tog
  5. Extase
  6. Pandemonium
  7. Endeløs
  8. Heksejakt
  9. Hvem våger
  10. Troll i ord