Gloson "Grimen"

av rune stordahl

A2627519355 16Selskap: Art of Propaganda

Release: 13.02.17

Innfrir ikke forventningene 'Yearwalker' EP-en skapte, dessverre.

Svenske Gloson føyer seg inn i rekken av artister som slipper skiver som kan betegnes som bra, men likevel skuffende på det som er deres egentlige debut-fullengder. Mange av de tingene som ble trukket frem som positive på EP-en fra 2015 gjelder for Grimen også, blant annet det digge massive soundet, den monstrøse growlevokalen og at alt virker gjennomtenkt fra a til å.

Dessverre faller ikke låtmaterialet i like god smak denne gangen som sist, uten at det er lett å forklare hvorfor. En mulig årsak kan være at gitarspillingen er kjedelig, som en følge av at det er lite variasjon og kreativitet i de rytmiske motivene. De slår fire flate i hver takt og det er det liksom. Tempoet er også relativt jevnt gjennom hele skiva, så det bygger også opp under monotonien som gitarspillingen skaper. Når det er sagt er det når fokuset glipper og man glir inn i en døsig tilstand på grunn av dette, at musikken egentlig kommer til sin rett. Det blir ikke feil å si at den definitivt gjør seg best i skumringen når man egentlig er litt småtrøtt. Oppmerksomheten dagslyset bringer med seg slår ikke like heldig ut for bandet, dessverre.

Gloson@Facebook

Skiva har blitt spilt ved jevne mellomrom gjennom hele 2017, uten at den har vokst i noen grad som er verdt å melde om. Men bandet som sådan foreligger det fortsatt tro på og det nye materialet som er underveis skal sjekkes ut når den tid kommer.

6/10

Tracklist:

  1. Prowler
  2. Fabulist 
  3. Antlers
  4. Cringe
  5. Specter
  6. Embodiment