Deception Add 050324 Karmøygeddon 24

Gloson "Yearwalker"

av rune stordahl

GlosomSelskap: Art of Propaganda

Release: 23.05.2015

For ti år siden hadde jeg spilt denne EP-en ihjel, nå er det bare en faen så bra utgivelse (ja Yngve, bannskap var nødvendig her ;).

Svenske Gloson får ting til å virke mistenkelig lett: Dann et band i 2014, gi ut en halvtimes EP digitalt, få napp med et plateselskap som både vil gi ut EP-en på fysisk format og promotere den skikkelig. Alt i løpet av et drøyt år. Kan det ha noe med at det høres ut som de har holdt på i et tiår allerede og med en låtskriving av svært høy kvalitet å gjøre? Det er iallfall svært rimelig å anta.

Bandet sverger til den gjørmepølen som det daglig kriges om skal hete Post-Metal, Atmospheric Sludge, Post-Hardcore osv... Jeg er ikke så nøye på det, så Gloson går i samme bås som f.eks Neurosis, Khoma og Callisto. Band jeg hører impulser av i Gloson sin musikk, enten de er inspirert av dem eller ei. Fellestrekkene er at ingen band er redd for å hamre ut riff med heftig vreng, samtidig som de også sverger til mer Post-Rock-stemninger med ren gitarlyd og drømmende atmosfære. Gloson tar det kanskje litt langt på The End/Aftermath med fløtepusvokal oppå disse stemningene, men jeg får meg ikke til å mislike det, sjøl om det blir i overkant søtt sammenlignet med resten av EP-en

Kvartetten fra Halmstad har som sagt låtmaterial av høy kvalitet og det samme kan sies om produksjonen. Det har etterhvert blitt mer og mer vanlig å spille inn via dataen sin hjemme med formidable resultater, men jeg lar meg fortsatt forbløffe over hvor bra sånne innspillinger kan bli når jeg hører Yearwalker. Hele pakka er så readymade at det egentlig burde telle i negativ favør, men så ussel og smålig skal jeg ikke bli.

Det aller, aller, aller beste ved hele EP-en er likevel vokalen! Jeg kan rett og slett ikke fatte og begripe at ingen andre har kommet på å bruke en mer growl-inspirert vokal i denne sjangeren. Heldigvis virker det til at bandet også har skjønt hvor barskt dette ble og latt growleren ta seg av det meste av de orale utgytelsene, selv om jeg ser på Metal-Archives at det er tre stykk i bandet med mikrofon foran kjeften. Fortsett med det!

Jeg har sittet her og fundert litt på hva jeg egentlig trekker for og har, for å være ærlig, ikke noe godt svar. Kanskje jeg bare vil ha mer å gå på til neste utgivelse av bandet? For den har jeg allerede begynt å se frem til.

Gloson@Facebook

Anbefales hvis du nikket anerkjennende til namedroppingen lenger oppe, enten det var alle eller bare ett.

7.5/10

Tracklist:

  1. Årsgång
  2. Sirens
  3. The End/Aftermath
  4. The Aftermath/Beginning