Deception Add 050324 Karmøygeddon 24

Grand Magus "Sword Songs"

av yngve

10399641 10154629224419358 709642553561384242 NSelskap: Nuclear Blast

Release: 13.05.16

Svenske Grand Magus er klare til kamp.

Med Sword Songs varsler de til kamp, og selv om sverdene er både skarpe og tunge, er det et band man må tilvenne seg. Slik jeg hører det om ikke annet. 

Tidligere har jeg klart å like dette etter en del tid, låtene trenger tid, og første gang husker jeg følelsen av at det som kom ut av høyttalerne ikke samsvarte med forventningene mine. Men med årene har vi lært oss å kjenne trioen, og det er fortsatt metal som trekker tilbake til 80-tallet som hersker. Og da låter som ikke er veldig preget av trender og bølger. Det er ganske nedstrippet og gjennomtenkt det Grand Magus serverer, også på Sword Songs

Produksjonen er etter min smak genial, den forsterker låtene og bidrar til at trioen låter som en...trio. På skive har jo mange band en tendens til å smøre på, og selv om Grand Magus ikke er totalt prisgitt bass og trommer når gitaren gjør sine sidesprang, låter det veldig tres hombres av dette.

Grand Magus@Facebook

Tekstene er tidvis like banale som Manowar og Hammerfall, men Grand Magus kommer unna med det på en bedre måte. Slå den. De vasser rundt i Odin og greier, og med det, pluss denne oldschool-greia musikalsk, er det ikke feil å kanskje legge til en anelse Heavy Load?

Fortsatt ikke et favorittband, men jeg tar meg i å bli overrasket over hvor bra skivene er når de kommer, og hvordan de vokser seg større etter hver runde.

7/10

Tracklist:

  1. Freja's Choice
  2. Varangian
  3. Forged in Iron - Crowned in Steel
  4. Born for Battle (Black Dog of Brocéliande)
  5. Master of the Land 
  6. Last One to Fall
  7. Frost and Fire
  8. Hugr
  9. Every Day There's a Battle to Fight