Tons Of Rock 2022 Rk Rockedame Heavymetal 580x80

Heir "Au Peuple De L'abîme"

av ruben haug

A3812540615 16Selskap: Les Acteurs de l'Ombre Productions

Release: 20.10.17

Bare et par år gammelt har Heir klart å gjøre et lite navn for seg selv. Etter en demo kom de seg inn i LADLO-stallen og ble med på en split med In Cauda Venenum og Spectrale i fjor. Den viste lovende takter, og endelig er debuten her. Så, er bandet verdt å ha øynene åpne for som jeg skrev i min omtale av nevnte split?

Heir@Facebook

Svaret er enkelt selv for barn. Ja . Bandet leverer en salig blanding av blytung metall med føtter innenfor black, sludge, doom. Ja, det som er tungt og rått enkelt og greit. Og de overbeviser her, på sin debut, for dette er gjennomarbeidet musikk der fokus både er på det sarte og vakre, råe og stygge samt en god dose brutalitet. 

Dette er musikk for de som liker det ekstremt, på den ene eller andre måten. Variasjon er et stikkord, selv om jeg føler de kanskje har funnet mer retningen her, enn på split`en fra i fjor. Det virker mer rendyrket nå, uten at det blir ensporet av den grunn. Black metal-biten har fått mer fotfeste, uten at det framstår som et annet band.

Og bandets evne til å blande black med sludge slik de gjør, framstår for meg ganske så enestående. Ikke at andre ikke har gjort og gjør det, men jeg syns de makter det på en unik måte. Kalde skarpe riff som bare glir over i en mer tung og seig masse uten at det virker påtatt eller kleint. De bare fikser det godt rett og slett. Og det sammen med en knusende produksjon er rett og slett formelen på en mer enn godkjent debut.

Veit ikke helt hva mer jeg skal si. Bandet har laget mektig god musikk jeg vil anbefale varmt til de som liker å trå litt utenfor den puritanske stien...

7,5/10

Tracklist:

  1. Au siècle des siècles 
  2. L'Heure d'Helios 
  3. Meltem 
  4. L'Âme des foules 
  5. Cendres