Karmøygeddon 24

Hold Fast "Bipolar"

av yngve

12036667 814050202050077 6918135710443636478 NSelskap: Loyal Blood Records

Release: 25.09.25

Hold Fast har et kledelig navn. 

For, når de fyrer igang første låt, er det det man umiddelbart tenker på, å spenne på seg bilbeltet og holde seg fast.

Gladpønk?

Corepønk?

Melodisk garasjerock?

Det er et band som flørter med litt av hvert, men i bunn og grunn, kanskje siden jeg er litt gammel, er det punk jeg hører. Det er så mange sjangere idag at jeg blir gal, men Hold Fast er enkelt og greit norsk pønk, med melodier og energi.

Det Hold Fast HAR klart, er å skape en dirty grunnmur, for selv om de er en god del tilgjengelighet i låtene, synes jeg de befester seg som et band med en skitten nerve. Mye av dette tilgodeskriver jeg vokalen, men også drivet bandet fikser er med på å gjøre dette til et overbevisende kaotisk rockeband heller enn et glatt punkeband. 

Av innholdet på skiva kom jeg fram til at tracklisten rett og slett var på det jevne, det meste fungerte bra, og det meste holdt en stødig kvalitet. Et aber er selvsagt at materialet går litt i loop, oppskriften de har blandet sammen brukes flittig, selv om de innenfor rammene absolutt har variasjon. Det bunner vel i om du liker punk/core, energi, spilleglede, aggressivitet, og om du setter pris på en musikalsk langfinger presset opp i trynet, med skitt under neglen.

Hold Fast@Facebook

Et stilsikkert album, jeg tror ikke fans av denne musikkformen blir skuffet, og et album jeg tror (og er sikker på) gjør seg bra live. Fotnote på at de har klart å formidle en livenergi på skive.

Jeg er ingen punker, men jeg liker en del band som bruker punk i musikken sin, så med en 100% personlig oppsummering hadde nok karakteren vært nede et halvpoeng, men jeg hører det smeller så bra at de får litt velvilje og en klapp på skulderen for innsatsen. Jeg har lest et par-tre andre anmeldelser for å balansere litt, og ser at det nok handler om musikken treffer, naturligvis. Så, om jeg tar en dæsjsubjektivitet og en skje med det motsatte, og rister litt, havner vi på:

6,5/10

Tracklist:

  1. Run Kolossus
  2. Bottom Of The Barrel
  3. Rodent
  4. Chapel & Breath
  5. Foreign Town
  6. Just Fine
  7. Wayward
  8. Hellvisions
  9. Back In The Haze
  10. Parasite
  11. Interlude: Red Sand
  12. Thief
  13. Vicious Pearl