Deception Add 050324 Karmøygeddon 24

Hollow Illusion "S/t"

av arni sørlie

12647462 10156704242570105 7309309340239383155 NSelskap: Privat/LIVE MANAGEMENT

Release: 19.02.16

Hva får man hvis to norske brødre mekker litt småmetalisert hardrock, får med seg musikere i studio, og blir produsert av selveste Trond Holter?

Hollow Illusion er ute med sin debut, og gjennom ti låter får man som lytter godt med grooves å vie ørene til. Ja, jeg vil bruke ordet groove, for det er mange gode grooves gjennom platen. 

Det begynner med God Of Rock, en ganske finfilt riffbasert hardrocker som ikke hverken skremmer, eller får lytteren i søvn. Mye av platen passer den beskrivelsen, så man kan godt si at godt driv, kule riff med god tynge, og lett syngbare refrenger er hovedingrediensene. Det som er med Hollow Illusion er at det hverken er Guns'n, Kiss, Mötley, Grand Magus eller Whitesnake, men man hører allikevel snev av alt det gode nevnte band har å by på. 

Tyngden til Kiss, testosteronet til Grand Magus, glamfaktoren til Whitesnake, og litt av sex, drugs, rock`n roll-attituden til Guns'n og Mötley. Jepp, de fleste av mine sammenligninger er amerikanske, hint hint.

Men, det er for meg et lite aber på totalen, og det er vokalen. Magnus synger fett, med en bra rockestemme, men det blir litt flatt i lengden. Litt monotont hvis jeg kan bruke det ordet. Det trøkker, og mange plasser er det full klaff, men til tider litt umotivert? Det kan selvfølgelig være at det kun er mine kritiske ører som konkluderer med dette, dog, når det frisker seg til som f.eks. på Fighter, da kommer det litt savn til samme energi på tidligere låter.

Det som kan være innertieren for Hollow Illusion er at de låter eget, selv om man kan høre litt fakter fra det som kan virke til å være inspirasjonskildene. Og heldigvis, de har en moderne sound på det hele. En god debut, og jeg kan ikke unngå å nevne outroballaden Come Back, den vil garantert score meget høyt hos damene som liker en solid klinas, kanon! (Ozzy hadde lett kjøpt den låten for å synge den selv hvis han hadde hørt den).

Liker man litt mainstream hardrock med litt metallisk flørt, masse kule riff, og velproduserte låter, da sjekker man tvert. Litt å gå på for min del, men jeg gleder meg til å høre fortsettelsen, for Hollow Illusion har definitivt en god grunnmur å bygge videre på!

7/10

Hollow Illusion@Reverb Nation

Tracklist:

  1. Mercury Rising(Intro)
  2. God Of Rock
  3. Lights Og Down
  4. Dont Care
  5. Now Or Never
  6. Mountain On Solid Ground
  7. Cant Stand Still
  8. Rain
  9. Fighter
  10. Voodoo Medicine Man
  11. Come Back