Deception Add 050324 Karmøygeddon 24

Hrps "Hrps II"

av ruben haug

657d64c61dc483a8aa1840cef392e96676b10294Selskap: Private

Release: 22.12 14

"Hrps er et selverklært anti-punkband fra Fredrikstad. Musikken har røtter i punk men med elementer av   garasjerock og tung bluesrock". Bandet er en videreføring av Project Herpes som jeg har omtalt tidligere.

Navnebyttet fikk jeg ikke med meg, men de har vært hyggelige nok å sende meg sjuer`n med en herlig påskrevet hilsen, "promo din kjipe faen". Det fikk meg til å smile godt og lenge. Takk gutter, liker sånne som dere!

Hrps@Facebook

Hrps II er en vakkert utseende sak med tekstark, og selve vinylen kommer i gjennomsiktig rød. Musikalsk må jeg innrømme at jeg faller for bandets skitne og upolerte punkrock, og når tekstene også klarer å underholde må jeg si gjengen har lyktes. Hrps tilfører ingenting nytt til vår musikalske verden, men de gjør sakene sine med stil. De har skapt seg et bra lydbilde, og er akkurat så rølpete som denne type musikk krever. Jeg får litt vibber til  90-talls svenskpunk, noe jeg var godt inne i før og i tidlig tenår.

Klar favoritt er Destroy Bergen. De skarrer på R`ene låta gjennom, og teksten underholder så det holder. Jeg er langt på nær enig i budskapet, men moro er det likevel.

Fire låter går fort, så det har blitt noen spaserturer mellom sofaen og platespilleren for å snu, men det er jo det man liker med formatet. Anti-punk eller ei, dette er punk med godfot, perfekt sammen med en pils eller flere. Hrps trakterer instrumentene sine bra, har skrevet gode låter og fått til en produksjon musikken verdig.

At de hyller Kim Jung Un og DPRK får man enten ta på alvor eller la være, men også det får meg til å trekke på smilebåndet.

Hrps håper jeg på å få hørt mer av, for det er alt for sjeldent jeg kommer over punk av et slikt kaliber. Ikke at jeg leter for mye heller da, men jeg kjenner det er flere plater det skal tørkes støv av, for dette var moro. Takk igjen  gutter, så absolutt verdt å være en kjip faen for dette!

7/10

Tracklist:

  1. Selfdestructo Girl
  2. So You Wanna be a Rockstar?
  3. Destroy Bergen
  4. DPRK