Karmøygeddon 23 B

Images At Twillight "Kings"

av yngve

Imagesattwilight KingsSelskap: Indie Recordings

Release: 27.11.15

Orkestral extremmetal, det er Images At Twilight det.

Og ræva, hvorfor disse filene ligger og trøkker i mailboksen min vet jeg ikke, det er ikke en stil eller et band jeg er den mest naturlig tar hånd om, men nå snublet jeg over greia og lastet like godt ned filene. Så, hvordan griper vi fatt i dette? Liker jeg extrem metal? Check. Liker jeg orkestral metal? Check, for det er jo en del fett der ute, og trekker vi det ned i den ikke så harde metallen, er jo Rhapsody-gøtta flinke på slikt. Og dupper vi litt i den svarte pytten, er jo band som Carach Angren og Fleshgod Apocalypse navn som jeg synes har en del fett. Liker jeg at det hamrer og går, i en hensynsløs banking og med tunge og mørke synthlinjer? Check. Joda, Images At Twillight har flere faktorer som jeg liker, men mitt forhold til exttrem metal er nok ikke sentrert her, i denne soundtracklignende og pompøse varianten. 

Images At Twillight@Facebook

I øyeblikk vipper bandet over i å bli veldig filmmusikk, og det er i og for seg ikke feil. Jeg elsker musikk man kan sette tankebilder til, å bare lytte til og reise inn i. Awakening Of The Stars er en slik låt.

Ellers er det et album hvor en ganske svart og klinisk metal kjører hybrid med dette orkestrale - og grandiose, store, mektige. Samlet skjønner jeg godt at folk liker dette, og at det fungerer i deler av livets forskjellige settinger. Hodetelefoner har jeg ikke brukt, men jeg hører for meg at det burde være gull på et slikt album. Tolkienmetal, svart Tolkienmetal.

Trommeslager Anders er en kjent kar for meg, det er faktisk en tid siden jeg har hørt noe fra eller om han. Blood Red Throne er på cv-en, og Ground Zero System, et industrielt og groovy metal band som hadde noe for seg. Her i Images At Twillight framviser han et kraftig bra talent, men hvor den maskinelle følelsen jeg får overtar litt for mye. Det har sikkert en del med produksjonen å gjøre også, og jeg er jo kjent for å favoriser litt mindre øspøs-flawless. Ninhagaz er et eksempel på at det kan bli litt mye rett fram extremt. Det gir sikkert mye til mange, men ikke meg. Det blir for maskinelt.

Men med det sagt er Kings et album som jeg tror fans av pompøs extremmetal vil omfavne, og siden jeg altså er godt på overtid med å gi spalteplass til utgivelsen, har nok mange allerede gjort det.

7,5/10 (sterk)

Tracklist:

  1. Lograttin Part I (The Saga Of The Ancient Warlords Chapter Iii)
  2. Ninhagaz (The End Of An Era Chapter I)
  3. Lograttin Part Ii (TSOTAW Chapter Iv)
  4. Created To Destroy (TSOTAW Chapter V)
  5. Awazor (TSOTAW Chapter I)
  6. Kaizanbar (TEOAE Chapter Ii)
  7. Zatholach (TSOTAW Chapter Ii)
  8. Awakening Of The Stars (TEOAE Chapter Iii)