Karmøygeddon 24

Incura "S/T"

av yngve

Incura 26407906 FrntlSelskap: Inside Out

Release: 24.02.14

Litt tid siden denne kom, men filer prioriteres ikke, derfor. Men skiver er skiver som jeg pleier å si, datostemling suger anyway.

En lett progrock snirkler seg ut av høytalerne, og det er kvalitetsfylt. Vokalen er lys og bra, lydbildet perfekt skrudd og det hele framstår som en total pakke. Jeg synes dette minner om en miksa av Rush (uten at Rushfans trenger å begynne å samle seg til kverulering) og litt Pain Of Salvation. Vokalen er nok litt mer i Rushgata enn POS, mens musikken er litt følsom progga, som POS. Ingen av disse to referansene er egentlig veldig forklarende, men jeg tror kanskje fans av POS og band i denne gata vil like Incura.

Ifølge presseskrivet er det et band som inkorporerer mange hardrock-stiler og tar sjanser, det stemmer, men det er også noe progressivt over dette. Noen ganger får jeg også en feel på at de prøver å formidle noe teatralsk, låtene er bygd litt fortellende, uten at jeg klarer å utdype det bedre.

En kvalitetssikret utgivelse som jeg tror mange vil like. Det låter av og til litt lett, lydbildet er bra men bygger ikke opp de tyngre partene. Dette er absolutt ikke negativt, jeg mener selv at bandet har fått et sound som er perfekt for låtene de presenterer.

7/10

Tracklist:

  1. Get The Gun
  2. I Breathe This
  3. I'm Here Waiting
  4. Who You Are
  5. Turning Blue 
  6. Decide
  7. Here To Blame
  8. The Greatest Con
  9. I'd Give Anything