Karmøygeddon 24

Iron Maiden, skiva er ute

av yngve

UnnamedBandet slapp som kjent sitt nye album idag..

Det som slår meg er at det er lenge siden forhåndshypen og interessen har vært så stor foran et skiveslipp. Idag er det jo av og til slik at band av relativt kraftige dimensjoner går mange hus forbi fordi det kommer for mye, og fordi man blir litt blasert, derfor er det skrekkelig gøy å sitte tilbakelent og se at det er så stor interesse rundt et album.

Mange har dessverre lastet ned allerede, noen har fått fatt i sitt eks, men om du er som meg og vokste opp med at skivene kom på dagen, og man hadde sittet og gledet seg lenge, og bygd opp forventningene, blir denne fredag i september trolig litt spesiell.

Om skiva er bra eller ikke spiller egentlig ikke noen rolle, for slik var det før også, man visste jo ingenting før man hadde disken i nevene, eller kassetten. Om det klaffer er det jo bare gull :).

Warner

"4. september kommer Iron Maiden endelig tilbake med nytt album kalt The Book Of Souls. Utgivelsen er bandets første doble studioalbum og nummer 16 i rekken. The Book Of Souls følger opp The Final Frontier fra 2010 som lå på førsteplass av VG lista i 3 uker og solgte til gull. Albumet ble spilt inn i Paris med bandets trofaste samarbeidspartner Kevin Caveman Shirley sent i 2014, med den siste finpussen lagt på nå tidligere i år.

Bandet valgte imidlertid å utsette albumets utgivelse så frontifigur og vokalist Bruce Dickinson, som nylig fikk beskjed om at han var 100% frisk etter en svulst, fikk en sjanse til å restituere seg helt og fullt til forberedelsene av albumets launch. Artwork er laget av Mark Wilkinson som har jobbet med bandet tidligere.

Med hele 92 minutters spilletid er The Book Of Souls bandets første dobbeltalbum noensinne. Låtskrivingen er fordelt på forskjellige bandmedlemmer denne gangen, med bassist og grunnleggende medlem Steve Harris som bidragsyter på syv låter - seks av de sammen med Maidens gitarister og en alene.

Dette er også første gang siden Powerslave fra 1984 at et Iron Maiden studioalbum inneholder låter skrevet av Bruce Diskcinson helt alene. En av de er attpåtil den lengste låten som Iron Maiden har spilt inn noensinne! Albumet inneholder også to samarbeid mellom Dickinson og gitarist Adrian Smith.

Tracklist:

Cd I:

1. If Eternity Should Fail (Dickinson) 8:28
2. Speed Of Light (Smith/ Dickinson) 5:01
3. The Great Unknown (Smith/ Harris) 6:37
4. The Red And The Black (Harris) 13:33
5. When The River Runs Deep (Smith/ Harris) 5:52
6. The Book Of Souls (Gers/ Harris) 10:27

Cd II:

7. Death Or Glory (Smith/ Dickinson) 5:13
8. Shadows Of The Valley (Gers/ Harris) 7:32
9. Tears Of A Clown (Smith/ Harris) 4:59
10. The Man Of Sorrows (Murray/ Harris) 6:28
11. Empire Of The Clouds (Dickinson) 18:01