Southern Discomfort Banner 500x80px Fixed Daniel Engen 19

June 1974 "Nemesi"

av yngve

June 1974Selskap: Visionaire Records

Release: 01.06.18

Med linker til Shining (N), Death, Sadist, Pestilence og Cynic, er dette kanskje interessant for noen?

Det er et merkelig men spennende album å følge med på, og med rekken av gjesteartister vet man at det ikke er streit musikk vi har i vente, eller ihvertfall at det ikke er snakk om musikk uten noen utfordringer. Men det er heller ikke veldig mye metal, selv om det har et fundamentet her. Det lekes med stemninger, kontrastfylte ytterpunkter som vakre melodier og kjappe, kjølig rytmikk - og vi har spor som tar deg langt ned i kroppens sansesystem.

June 1974@Facebook

Dette er et musikalsk prosjekt som styres av den italienske komponisten Frederico Romano, som kjørte igang det hele tilbake i 2009. Han leser vi lager musikk som ikke er lett eller mulig å båssette fordi han er innom alt; fra klassisk musikk, til dance, elektronisk, metal.... 

Slik jeg forstår det er Frederico ikke nødvendigvis en metalfyr, og jeg fikk med meg at Nemesi er annerledes enn alt annet han har gjort, og han omtaler dette som et rent progressivt metal-/rockalbum med en del orkestrering og en del brutalt.

Men det som trekker litt ned er kanskje det faktum at han noe gitar og trommer framstår som noe maskinelt. Jeg tror faktisk dette hadde tjent på å blitt innpakket i en litt varmere produksjon.

Her sjekker du låten Andy LaRocque er med på:

Her er James Murphys bidrag:

Selv om det er svært mye tøft her, som krever sin mann, og som gir uttelling, er dette veldig smalt. På tross av de involverte og at noen kanskje sjekker de ut fordi de er med. Litt kunstnerisk, litt sært, tidvis veldig bra, ble du nysgjerrig er det jo bare å sjekke ut. På Bandcamp ligger hele skiva. 

Karakter er vanskelig, for dette kan være gull for noen, gråstein for andre. Selv ligger jeg og vaker litt mellom stolene her. Men talentet er der, og det bunner vel i om man liker det litt utfordrende, rart og sprekt. Jeg vipper opp på sekseren, men ser ikke bort fra at noen fnyser av den og både hiver seg oppover og graver seg ned.

6/10

Tracklist:

  1. Sognando Klimt (med Gionata Mirai fra Il Teatro Degli Orrori) 
  2. Inoubliable (med Tommy Talamanca fra Sadist)
  3. Narciso (med John Cordoni fra Necromass) 
  4. Home (med Francesco Conte fra Klimt 1918
  5. Panorama (med Andy LaRocque fra King Diamond og Tommy Talamanca fra Sadist) 
  6. Nothing Man (med Jørgen Munkeby fra Shining/Ihsahn) 
  7. Death Note (med Patrick Mameli fra Pestilence) 
  8. Arcadia (med Paul Masvidal fra Cynic/Death)
  9. Creed (med James Murphy fra Obituary/Death/Testament/Cancer/Gorguts) 
  10. Beloved (med Francesco Sosto fra The Foreshadowing)