Karmøygeddon 24 Tonsofrock-2024-heavymetalno-500x80

Lita Ford "Time Capsule"

av yngve

Time Capsule 36603475 FrntlSelskap: Steamhammer/SPV

Release: 20.05.16

Dama med mange svette guttekropper på samvittigheten la igjen denne tidligere i år.

I vår kom Time Capsule, og det dreier seg om et knippe låter hvor Lita og en gjeng med musikervenner gikk i studio, uten selskap, managere eller mentronom puste de i nakken. Her regjerte impulsiviteten og frie tøyler. 

Lita kjenner alle til, om du ikke har levd under en stein, eller er for ung og har unngått å spa i fortiden. Lita er kjent fra Runaways på slutten av 70-tallet, over i en vellykket solokarriere som metalbabe på tidlig 80-tallet, og som transformerte i en mykere greie hvor mye dreide seg om polerte produksjoner, og å flasha rompa i riktig posisjon. 

Selv er jeg størst fan av de par første soloskivene, det var der jeg møtte på musikken hennes første gang. På Time Capsule er det, uten at jeg er helt sikkert, eldre saker som har ligget i en skuff og som nå ble spilt inn ved hjelp av et knippe venner.

Sakset: "This 'throwback' record boasts identifiable voices and brilliant players jamming without any planning or pressure. Some of the album's highlights: Billy Sheehan playing bass and Rodger Carter on drums; Dave Navarro playing a mandolin; Jeff Scott Soto singing a duet with Ford; Rick Nielsen and Robin Zander of Cheap Trick actually singing backing vocals; and KISS' Gene Simmons ripping the bass."

For å summere med en gang, like greit, skiva ble kjedelig. Det er streite rockelåter, det var veldig lite, om noe, som veltet min verden. Er du fan sitter du sikkert og freser nå, men jeg har som sagt mine favoritter fra Lita, denne skiva ble slik jeg forventet det etter å ha lest litt om den; en rockeskive som ble skapt i et studio med venner og litt på sparket.

Lita Ford@Facebook

Det føles litt datert faktisk. Men, Lita ser ut til å stå godt for tiden, spiller for mye folk, ser bra ut, lever opp til kult-statusen - jeg er gjerne med jeg, om det dukker opp flere skiver. 

5/10 

Tracklist:

  1. Where Will I Find My Heart Tonight
  2. Killing Kind
  3. War Of The Angels 
  4. Black Leather Heart 
  5. Rotten To The Core 
  6. Little Wing 
  7. On The Fast Track 
  8. King Of The Wild Wind 
  9. Mr. Corruption 
  10. Anything For The Thrill