Ljosazabojstwa "Sychodžańnie"

av steinar selstø

A3122450139 16Selskap: Hellthraser

Release: 30.06.17

Etter en demo i fjor, som også ble gitt ut av Hellthrasher, er hviterusserne med det vriene navnet klare med sin første EP. Demoen falt i smak, og det er godt å kunne slå fast at det ikke bare var et blaff, men at Ljoszabojstwa faktisk er et band som kan lage både låter og (mini)album.

Skiva starter med en orgelintro som setter en fin standard og skaper uhyggelig stemning. Deretter er det metal for alle penga. Vel, helt til det strålende gitardrevne mellomspillet Sychodžańnie i alle fall. Låtene er alle 6-7 minutter lange og er for så vidt skåret over den sammen lesten. 

Gutta mikser partier som er både seige, midtempo og innimellom også relativt kjappe. Disse kontrastene er med på å holde låtene friske. Lyden er, som sist, grumsete og bidrar, sammen med vokalen, til den mørke og dystre stemningen som råder. Basisen ligger i disse punktene, og så krydres det med småting som er svært vesentlige og som pirrer interessen og får fram smilet. For så vidt ikke helt riktig å kalle det krydder i en metallåt, men gutta er dyktige til å komme opp med et og annet godriff som virkelig fenger. Sjekk for eksempel den Sabbathske åpningen av Šliach na Miehida. Ved siden av legges det inn litt orgel eller en kort sample noen ytterst få steder som også løfter helheten. 

Sjangermessig er bandet litt vrient å plassere. Basisen er death metal, men her benyttes også trekk fra andre sjangere, og både doom, black og litt thrash kan spores.

7/10

Tracklist:

  1. Pozirk u biezdań 
  2. Zhuba 
  3. Piekła 
  4. Šliach na Miehida 
  5. Sychodžańnie 
  6. Zabojstwa ljosu