210525 Heavymetal No Bannerannonse Kg2022 80x500px

Lost Legacy "In The Name Of Freedom"

av arni sørlie

Lost Legacy 20Selskap: Pure Steel Records

Release: 20.03.20

Kraftfull power fra New York!

Lost Legacy har drevet metalmaksineriet sitt i over 20 år, men har kun en selvutgitt plate på cv-en fra 2009, The Aftermath. Nå, over 10 år etter, kommer In The Name Of Freedom, og det er ikke noe hastearbeid vi får i spilleren, det skal være helt sikkert.

Lost Legacy@www

Noen ganger kan soundet og helheten på et album gjøre susen mer enn musikken, og noen ganger er man så heldig at det som blir spilt også er av solid klasse. Med In The Name Of Freedom er vi litt der. Det er til dels ganske mye tradisjonelt ute og går, men når produksjonen blir så bra som her, da løfter det hele opplevelsen flere hakk. My Faith som er første ut etter intro (joda, de MÅ jo alltid ha intro) ble litt langdryg med sine 8 minutter, men så er det til gjengjeld en herlig oppvisning i hvordan det skal riffes og poweriseres. 

Front Line og Enough is Enough er typiske låter som faller litt mellom etter noen runder, men man får også her temaer som er iørefallende om det er fint, tøft eller rått. 

Lost Legacy er glade i å mate på når de starter, og så ta det litt ned i versene. Det likte jeg godt, for hvis de skulle matet konstant hadde jeg blitt bra matt i ørekanalen. Sluttsporet Rules of Engagement ble nok min favoritt med sitt tunge preg og fantastiske midtparti. Soloene snakker for seg selv så ekstra kred til Jorge Pulido og Scott Bennet for innsatsen der. De leverer rått bra over alt, men på denne fikk de litt ekstra oppmerksomhet hos meg. 

Instrumentaliseringen smeller av tipp-topp helt rått fra start til endes, og måten alt er plassert i lydbildet er perfeksjonisme. Vokalen til Dave Franco er muligens en smaksak? For meg ble det litt monotont tross kule linjer og variasjon sånn sett. Jeg tror det blir litt sånn at enten liker man Dave sin stemme, eller så gjør man ikke? Jeg ble vandt med den. 

Melodiøs US-metal med hint av thrash og europeisk power. Liker man f.eks Iced Earth vil man garantert like dette også.

7,5/10

Tracklist:

  1. Rise To Glory
  2. My Faith
  3. Front Line
  4. In The Name Of Freedom
  5. Take Me Away
  6. Enough Is Enough
  7. Will You Remember
  8. Rules Of Engagement