Karmøygeddon 24

Lucifer Was "DiesGrows"

av yngve

152726Selskap: Transsubstans/Record Heaven

Release: 10.09.14

Egentlig gikk denne meg litt hus forbi, for når jeg lastet ned filene, var det sammen med 50 andre skiver, det førte til at denne ble litt en i mengden og lå i kø. 

Ikke at jeg prioriterer noen skiver voldsomt over andre, men siden jeg er glad i mye av det bandet har på samvittigheten, burde jeg ihvertfall ha vist litt entusiasme og lusket litt før nå. 

Men, nå kom den ihvertfall igang, låtene ruller og går, det smaker fortreffelig av denne typiske lengtende, progressive og smått symfoniske hardrocken som norske Lucifer Was er kjent for. 

Lucifer Was@Facebook

Jeg digger lydbildet, det er SÅ korrekt! Vokalen er kjempekul, bra dybde, bra spenn og en styrke når det trengs. Det går i en dramatisk og fortellende type vokal, men også mange spark tilbake til storhetstiden for hardrocken er her. 

I motsetning til forgjengeren, The Crown Of Creation, har DiesGrows en mye sterke feel av band over seg. De låter mer som et hardtarbeidende progressivt hardrockband denne gang, ikke at Crown var svak, tvert imot, men det viser at gjengen fikser å levere to så forskjellige skiver hvor begge har så bra kvalitet. Jeg elsker band som viser et slikt talent.

Denne bør du ha om du er i nærheten av å være i 70-tallets hardrockscene, elsker gitardrivende rock, digger klassisk hardrock eller setter pris på symfoniske og progressive virkemidler. Og bra vokal!

8/10

Tracklist:

  1. Afterlife
  2. The Devil Is The Boss Animal
  3. Crazy World Turns To Me
  4. I’m Cornered
  5. I Am Outside
  6. Glass Shoe
  7. Silver Spoon
  8. From Behind Everybody’s Blind
  9. DiesGrows
  10. Yellow House