Karmøygeddon 24

Mayfair "Schlage ..."

av yngve

10638Full tittel: "Schlage Mein Herz, Schlage..."

Selskap: Pure Prog Records/PURE STEEL RECORDS

Release: 08.11.13

Progmetal er skuffen de har havnet i, og selv om det låter mer av symforock og til, stemmer forklaringen greit. Men metal er det nok ikke.

Det synges på tysk, som ikke er et aber her. Bandet lusker i et terreng som ikke er veldig ulikt det tidlige Marillion befant seg i, de bruker litt av de samme dynamiske virkemidlene. Noen av låtene her på Schlage har nok krutt og styrke til å stå på egne ben, men den totale opplevelsen var at det var et b-band. 

Tar du deg litt tid og ikke lar deg styre av at alt skal være stort, mektig, proft, da er dette en fin musikalsk opplevelse. For dere som liker å sjekke ut nye band, som ikke er blant de som dyttes hardest i mediene, kan nok denne skiva gi enkelte bra øyeblikk. 

Mayfair har litt 80-talls svartepop i grunnmuren, for jeg hører (ubevisst eller ei fra bandets side) litt new wave. Det er kun positivt her, for sammen med de rolige og stemningsfulle partiene og de smått hardrocka innslagene, er østerrikerne helt klart inne på noe. Men overspennende var det ikke, og du må jobbe litt og komme inn i flyten før du finner ut av slikt. 

Jeg burde nok ha brukt litt mer tid, men føler uansett at jeg fant snittet på bandets musikk og at karakteren og anmeldelsen ikke er veldig langt unna sannheten.

5,5/10 (sterk)

Tracklist:

  1. Schlage Mein Herz, Schlage
  2. Firestorm
  3. Wwwrong
  4. Drei Jahre Zurück
  5. Abendp_rno
  6. Island
  7. Du Allein
  8. Tric Trac
  9. Bitter Or Sweet
  10. Der Abschied

Mayfair@www

Mayfair@Facebook