Karmøygeddon 24 Tonsofrock-2024-heavymetalno-500x80

Medusa's Child "Damnatio Memoriae"

av yngve

Damnatio GrSelskap: Black Board Records/PURE STEEL

Release: 2009

Jepp, du leser riktig, denne skiva kom for en del år siden, men har fått drahjelp i promoavdelingen fra Pure Steel Records. Dette gjør selskapet fordi de har tro på bandet - og slippet. Og det går hånd i hånd med min tankegang; det er ikke så nøye når skiver kommer, når de blir anmeldt, for du som lytter hører uansett dette (kanskje) for første gang, og da er det hipp som happ hva som står notert som releasedato. Ferskvare orker jeg ikke å jage uansett, til det kommer det for mye, og jeg får ikke støtte fra selskaper, derfor tar jeg alt i mitt tempo :).

Sveitserne i Medusa's Child får vi beskjed om ligger i terrenget Hammerfall befant seg i på debuten, og at de også kan kobles til Gamma Ray og Stratovarius. Jeg hører lite på Stratovarius, det bandet blir jeg ikke venner med, debuten til Hammerfall elsker jeg og husker godt når den kom og snudde opp ned på mye. Gamma Ray kjenner jeg ganske greit til. men jeg hører egentlig ikke veldig mye av noen av disse i Medusa's Childs metal, selv om de helt klart befinner seg i power metal-sjangeren. Med litt godvilje kan nok utsagnet fra selskapets presseskriv stemme, som at refrenget på Destiny kan minne en del om finnene, men jeg velger å trekke bandet litt bort og si at de spiller mer metal enn power, og at de har en anelse episk touch over seg. Faktisk er det helt ok å være i selskap med sveitserostene. 

Jeg synes ikke teaseren under gir et godt bilde av skiva, og dette er veldig typisk, at mange band slipper ræva trailere og er for sparsomme med smakebiter.

Det er ikke så mye dobbeltråkk i trommeavdelingen, men det er til stede. Det som dominerer er gitarbiten, soloene skinner bra av og til og vokalen gjør en hederlig innsats. Det er veldig lite feilskjær her, og jeg skjønner at Pure Steel ser verdien av få skiva ut til flere. Helt der oppe er det dog ikke, men godkjent? Absolutt.

Medusa's Child@Facebook

PS! Bandet kommer med nytt album, Empty Sky, 15. mai.

6,5/10

Tracklist:

  1. Sun Is The Witness
  2. Unchained Soul
  3. Run With The Wolf
  4. Three Clowns
  5. Children Of The Sun
  6. Destiny
  7. Prelude Of Tragedy
  8. Wounded Knee
  9. Frozen Ground
  10. The Old Men Say
  11. Resurrection Of A Dream
  12. Brave
  13. The Earth Only Endures
  14. Birth Of Betrayal
  15. Damnatio Memoria
  16. Funeral Of Hatred