Karmøygeddon 24

Mindless Sinner "The New Messiah"

av yngve

15489Selskap: Pure Steel Records

Release: 16.10.15

Svenske Mindless Sinner, kjedelig cover, fet metal.

Mange skjønner ikke hva et cover kan gjøre; bra musikk kan bli forbigått, Det gjelder ikke Mindless Sinner for min del, jeg får jo skiver tilsendt og har ikke det problemet, men hadde jeg gått i en sjappe og skulle handle litt på impuls, hadde denne sett kjip ut.

Mindless Sinner@Facebook

Musikken? Metallen?

Den er fet, frisk og bra, ikke ulik tidlige Hammerfall, men med en hakket bedre vokalist. De åpner kløktig med Men Of Steel, en kraftfull og energisk powermetallåt. Oppfølgeren begynner kjipt, men det tar ikke lange tiden før de er igang med tilsvarende kraft, men i et litt streitere tempo. Egentlig er de ikke så ulike Hammerfalls debuttid, for Mindless Sinner varierer ganske likt i tempo fra låt til låt. Det er noe kjapt, noe tyngre, og noe litt roligere. Men, det er vel egentlig motsatt, at Hammefall har kopiert soundet til den eldre bølgen :).

Follow Your Path er neste låt jeg synes holder like god kvalitet som åpningssporet. Her er det klassisk metal så det holder. Og klassisk er ikke en tilfeldighet her, for dette er jo travere, hvor et par utgivelser kom i 83 og 86, for de som husker tilbake til den gang da.

Et ujevnt album på en måte, men en kul greie for de av oss som liker det klassiske soundet.

6/10

Tracklist:

  1. Men Of Steel
  2. Where Worlds Collide
  3. The New Messiah
  4. Follow Your Path
  5. Terror
  6. We?re The Ones
  7. Dance Of The Devil
  8. Time Of Fear
  9. Step Into the Fire
  10. Metalized