Karmøygeddon 24

Mørkt Kapittel "Gro Igjen"

av ruben haug

A1551662434 16Selskap: Private

Release: Mai 2013

Jeg skal begynne denne omtalen på verst tenkelige måte. Nei, ikke slakte, men å beklage meg overfor bandet. Jeg mottok denne rett før Heavymetal.no datt sammen, uten at jeg hadde snurret den mer enn ett par runder. Da sida ble borte forsvant arbeidslyst og plata havnet nederst i vinylbunken (for gjengen har vært fete nok til å sende meg et  fysisk eks. av plata) og dermed i glemmeboka. Så plutselig en dag her dukket den opp igjen, sammen med en god dose skam. Så sorry folkens, virkelig ikke meningen at det skulle ta så lang tid!

Over til sakens kjerne, Mørkt Kapittel og tolvtommeren Gro Igjen. Fet hvit vinyl med etching på ene sida, jævlig stilig. Og gjeitebrett må vite, ikke noe knussel der i gården nei. Gjengen er trøndere og når de spiller opp til dans kan du forvente en crossover av punk/crust/hardcore, til noens glede, andres frustrasjon.

Mørkt Kapittel@Facebook

Som det skal være innenfor stilen(e) bandet opererer i, slås det hardt, både bokstavelig talt og tekstmessig. Og både i melodi og tekster hører jeg en sårhet som jeg finner aldeles nydelig. Det skaper en herlig kontrast til bandets råskap og tyngde. I alt det råe og brutale finnes det håp, noe som gjenspeiles i låten En Ny Vår. Måten musikken og tekstene passer sammen er åpenbar for den som hører og leser, og såntnoe liker jeg.

Og musikalsk ellers syns jeg de fire låtene som er på plata sparker knallgodt fra seg. Sitter igjen med en følelse av å ville ha mer, og i så måte har bandet lyktes. Minner meg litt om gammel Burst, noe Rifu og kanskje en dæsj Abhinanda. Uansett har de klart å smekke sammen fire gode låter med kule riff, minneverdige melodier og mer enn nok aggresjon slik at jeg er fornøyd. Men det som gjør at jeg virkelig faller for Gro Igjen er altså denne kombinasjonen av det såre og det råe.

Nok en gang, sorry gutten. Men også TAKK!!!

7,5/10

Tracklist:

  1. Mekanisk Liv
  2. Sår
  3. I Kjævan
  4. En Ny Vår