Neoplasma, extremt fra Os

av yngve

15232271 10154213316643380 4495537697834277459 NOs-bandet spiller extrem metal, moderne, med en snert av død. Jeg tok en prat med gjengen, og liker du band som Suicide Silence og Lamb Of God blant andre, er dette noe du kan kose deg med. Intervjuet har ligget litt, grunnet ditt og datt, festivaler, mye greier som har kommet i veien for edit, fingerknekk blant annet, men her er Neoplasma endelig, sjekk ut videoklippet som ligger helt nederst i artikkelen mens du leser. 

Neoplasma@Facebook

Neoplasma, velkommen til Heavymetal.no – livet er fett?

"Takk! Livet er fett. Forøvrig umettet i dag."

He-he.

For de som ikke kjenner til dere, noe jeg heller ikke gjør, er det veldig greit å kunne presentere dere. Så, jeg vet dere har holdt på en tid uten å slippe skive, når begynte dere?

"Bandet ble dannet i 2008. Vi slapp en EP på Myspace i slutten av 2008, og vår første fullengder Tumor of Hate i 2011."

Og er det samme lineup nå som det har vært hele veien? Eller har det vært utskiftninger?

"Vi startet med to vokalister og en gitarist, så tok Patrick over rollen som vokalist alene. Etter hvert trengte vi en gitarist til, som ble Tom Erik. Før innspilling av Tumor Of Hate tok Christer over for Tom Erik. I 2013 tok bassist Ivan over rollen som trommis og Jørgen ble bassist."

Det var da noe, men samtidig er det jo noen år det er snakk om. Men har dere gjort noe annet, i andre band, eller kanskje dere gjør noe parallelt med Neoplasma?

"Vår trommis Ivan spiller også trommer i black metal bandet Vinterbris, som har sluppet 3 plater. Ellers har de fleste medlemmer mindre sideprosjekter på gang."

Os, utenfor Bergen, det er et ok rockemiljø der, er det ikke? Eller, om jeg husker rett, uten å ha vært der, Os ligger vel et stykke under Bergen?

"Os ligger 3 mil sør for Bergen og har i en årrekke hatt et livlig rockemiljø som har oppfostret gode band som Immortal og Furia, for å nevne noen."

Denne skiva dere slapp nå i januar, den var fryktelig proff – det meste stemte, det eneste som kan være et aber er jo om noen ikke liker musikken ;). Men lyden, framføringen, alt stemte. Hvordan jobbet dere? Var det mye digitalt?

"Vi startet med å gjøre en pre-produksjon av låter vi hadde øvd en del på. Vi startet hovedproduksjonen med å spille inn gitar med Fractal Audio sin Axe FX Ultra, som er en digital gitarkompressor. Så spilte vi inn trommer i Tomtom Studio i Bergen, som vi har forsterket med triggersamples. Vi spilte også inn bass med Axe FX. Når det instrumentale var ferdig innspilt ga vi sporene til vår gode venn Tor Ninja, som tok opp vokal, mikset og mastret platen. Vi jobbet også med Tor på den første platen, men denne gangen gjorde vi mer forarbeid selv."

Hvordan er det å gjenskape dette live? Får dere feedback på at det er like kult og kanskje kulere fra scenen?

"Vi har alltid fått høre at vi er kulere live enn på plate, og vi har gjennom årene virkelig øvd når vi skal spille konserter. Lydmessig ble vi mer fornøyd enn noen gang med denne platen. Etter vår slippfest på Inside i slutten av januar fikk vi høre at vi spilte sangene imponerende likt som på platen."

Dere spiller altså live, men er dere aktive? I å skaffe jobber, turneer, eller tar dere jobber hist og pist som det passer? Satser dere eller er dere knyttet til andre forpliktelser, og at bandet er litt hobby ennå?

"De siste par årene har vi ikke vært like aktive på livefronten som vi har pleid, fordi vi har hatt lyst å fullføre platen først. Etter plateslipp har vi foreløpig bare spilt releasekonsert på Inside, men vi planlegger å spille mer utenbys og gjerne utenlands. Vi ønsker gjerne å komme i kontakt med folk som kan få oss på turne. Kontakt oss på denne adressen ."

Dette er moderne, en moderne edge, men det er extremt og thrasha, litt som en del av disse harde thrashbanda som blandet inn dødsmetal for en del år tilbake. Hva ligger til grunn for den musikken dere lager? Hva ønsker dere å framstå som? Bli sammenlignet med?

"Musikken vi lager er et avkom av musikken vi har hørt på gjennom årene. Det kan være alt fra Lamb of God, Gojira, Suicide Silence (det gamle!) til Meshuggah. Vi ønsker vel ikke nødvendigvis å fremstå som noe annet enn oss selv."

Har dere allerede fått inn anmeldelser? Og hva sier de i såfall? På godt og eventuelt vondt?

"Vi har ikke fått inn noen plateanmeldelser enda, men Eternal Terror skrev en meget positiv omtale om vår konsert på Inside, der det ble sagt at vi leverte et bunnsolid show som var over all forventning, selv om forventningene var høye."

15259300 10154218502968380 5793501707180693613 O

Les min anmeldelse av skiva HER .

Bandbilde, fotograf: Ukjent

Tenker dere langt fram? Ser dere nå mot et kommende album? Lager dere musikk som allerede nå er plottet til en oppfølger? Eller fokuserer dere på 'Watch The Fire' og tømmer den for alt den er verdt før dere setter i gang?

"Vi ønsker å spille flere konserter der vi får promotert Watch The Fire og spilt de gode gamle låtene. Vi jobber også med nytt materiale i øvingslokalet. Vi planlegger en utgivelse i 2018 for å feire 10 år som band, men hva dette blir er enda et mysterium, til og med for oss."

Coveret var bra, det framstod som proft og med ed et godt blikkfang. Hva vil dere si med bildet, og tittelen? Er det noen spesiell ild dere driver og glaner på?

"Bildet er et ekstremt utfall av livet etter tekstene på albumet, der toppen av skyskrapere blir ruinert med et heftig slag i mageregionen. Tittelen handler vel mer om ilden alle driver og glaner på."

Hvilke norske aktører liker dere? Band som kanskje både har inspirert og er blant favorittene?

"Vi liker en del utgivelser på Indie Recordings, band som Kvelertak, Keep of Kalessin og Satyricon, for å nevne noen. Ellers har vi hørt en del på Dimmu Borgir og mer vaskekte svartmetall."

Internasjonale? Det er jo alltid band man hører på, som gjør at man får lyst til å begynne å spille, eller som får noen til å pense inn på spesifikke stiler.

"Som nevnt tidligere har Gojira og Lamb of God vært til stor inspirasjon, spesielt på gitarspilling. Band som Suicide Silence og All Shall Perish hadde nok tidligere en innvirkning på vokaler og breakdowns. Meshuggah ga oss ønsket om å bli mer progressiv."

Jeg sier tusen takk for tiden dere hadde å avse til Heavymetal.no, det setter jeg stor pris på. Så lenge dere sender inn tips og oppdateringer, skal jeg formidle. Har dere noen avsluttende ord her på tampen? Noe utrolig hatefullt, noen rosende ord, noen som trenger et klapp på skulderen eller på kjeften?

"Verden går ikke framover hvis man ikke våger å tenke nytt. Fuck snuten."