Karmøygeddon 24

Ninja "Into The Fire"

av arni sørlie

15162Selskap: Pure Steel Records

Release: Re- 2016

Av og til får man bandnavn og platetitler som gir forventninger til sjanger og stil, men når man setter platen i spilleren får man noe helt annet!

Tyskerene i Ninja har hatt en fot i musikkscenen siden midten av 80-tallet, men som mange andre har de hatt pause, og fra 1997-2014 var det stille i Ninjagården. Nå er Into The Fire fra 2014 reutgitt på plate, og når det er sagt er bandet helt ukjent for meg, og jeg skriver da hva jeg hører her, uten å kunne sammenligne med hva de gjorde i sine tidligere dager.

Som nevnt introvis er det ikke alltid bandnavn og platetitler stemmer med innhold, og dette er en solid kandidat til nettopp det. Jeg forventet oldschool oktanmetal med fart og attitude…..folkens, de heter Ninja, og Into The Fire sier jo sitt, trodde jeg ;-).

Men, den gang ei, for her er første spor, Frozen Time, en superseig rockevise uten en eneste torn. Jepp, jeg bruker vise, for det er så langt fra hva jeg forventet når platen ble satt i spilleren. For all del, det er en hærlig sløggis, og på et overjustert nach, med noen oversminkte babes med godt tuppert hår, født rundt 1970, da hadde det blitt klining, garantert!! 

Thunder, som er andre spor ut, er vel platens eneste torn, og som matcher mine forventninger litt. En litt uptempo klassisk tyskerpower av edel tysk oppskrift. Ikke for spennende, men man får minner fra heavyens glansår (for oss som enda lever med 80's-metallen kjært til hjertet).

Apropos minner så er neste sang en skikkelig memory lane-kicker. Husker dere Accept sin Winterdreams Balls To The Wall? Ninja er skikkelig der når de serverer Vegabond Heart

For meg ble det de rolige låtene som satt best på Into The Fire. Mange av de andre låtene blir litt midt på treèt, der man går fra type b-side AC/DC-materiell til nevnte Accept-takter, bare ikke helt i samme sjikt. Det er ikke noe å si på hverken fremførelse, lyd, eller produksjon, og stemmen til Holger er kul, og kledelig…..men, jeg er redd for at dagens marked krever litt mer, at det er for oss seige oldschoolere dette her som Ninja driver med. 

Ninja@Facebook

Alla tiders hvis man liker en klisjé og to, syns det Accept drev med ca 1980 er cool stuff, samt finner glede i enkel rett frem hardrock

6/10

Tracklist:

  1. Frozen Time
  2.  Thunder
  3.  Vagabond Heart
  4.  Masterpiece
  5.  Hot Blond Shot
  6.  Always Been Hell
  7.  Blood of My Blood
  8.  Coward
  9.  Last Chance
  10.  Sledgehammer
  11.  Supernatural
  12.  Into the Fire