Deception Add 050324 Karmøygeddon 24

Norway Rock 2017, bandslipp

av yngve

Uten NavnDa er det klart for et nytt bandslipp, og da er lineup-en komplett!

"25 band er nå booket og klare for Kvinesdal. I desember 2016 ble åtte band annonsert, og det med en kjemperespons. Billettsalget er godt i gang, og vi føler at vi endelig er tilbake på Norges festivalkart. Det annonseres i dag hele 17 band som er klare for Norway Rock 2017!"

Bookingteamet er godt fornøyd, og det synes jeg de skal være. Ikke er festivalen for stor, man får mulighet til å se og fordøye, ikke fly for å rekke alt, og det er som mange vet en fantastisk lokasjon der nede i Kvinesdal. "Vi er meget godt fornøyd med årets lineup, som har band for naglebelter, de som henger igjen i 80-tallet og allværsjakkefolket! Det er en god blanding vi har stor tro på!"

Dagens annonsering ser slik ut:

  • In Flames
  • Krokus
  • Masterplan
  • Circus Maximus
  • El Cuero
  • Fight The Fight
  • Sahg
  • Chris Holmes And The Mean Man Band
  • Luxus Leverpostei
  • Humbucker
  • Mindtech
  • Fandens Oldemor
  • Powerslaves
  • Blackbow
  • Ozzmosis
  • Cutta
  • Metalworx

***

Nyhet fra 01.12.16:

I dag kom det på plass et knippe band til neste års festival.

8 band faktisk: 

  • Audrey Horne
  • Convincing Clarity
  • Europe
  • Doro Pesch's Warlock
  • Pagans Mind
  • Kvelertak
  • Seigmen
  • Sublime Eyes
15271831 10154885444044866 1868643308870542813 O

"Jula kommer tidlig i år folkens! Det er med stor glede at vi nå kan presentere de første bandene til Norway Rock 2017! Early Bird-billettene som ble lagt ut 2. november er allerede utsolgt, og det før et eneste band var annonsert. Det gleder oss at tilbakekomsten av festivalen ble en suksess, og ble omfavnet av både publikum, band og samarbeidspartnere som bidro til at vi med stolthet nå kan si at vi er klare til å bygge videre."

Ordinært billettsalg er igang HER.

Norway Rock@Facebook

Europe (bilde): "Favorittsvenskene fra 80-tallet har booket fulle hus i hele Europa i 2016 med feiring av 30 årsjubileum for «The Final Countdown» som ble utgitt i 1986. Europe var tilbake på trappene i 2004, og kan skimte til fem utgivelser etter sin tilbakekomst fra 1992, blant annet albumet War of Kings, som ble utgitt i 2015. Låten med albumtittelen viser Europe på sitt beste på alle måter. På vårparten 2017 vil de være klare for deres ellevte studioalbum. Til sommeren kan vi glede oss til en herlig musikalsk tidsreise."

Seigmen: "Man kommer ikke utenom Seigmen når norsk rock skal omtales. Pionerene,som riktignok hadde sin storhetstid på 90-tallet, banet vei inn i folks hjerter og ble der selv om bandet hadde en aldri så liten powernap i noen år. Seigmen gjorde comeback med albumet Enola i 2015, hvor det i pressen ble vurdert, spesielt nok, alt fra terningkast 1 til 6! Albumet viser et nytt kapittel med de gamle og
gode ingrediensene. Det er enkelt og greit Seigmen! Uavhengig av terningkast er Seigmen ett av de beste norske liveband gjennom tidene, og det er med stor glede vi kan annonsere at Seigmen kommer til Norway Rock."

Doro/Warlock: "Warlock (1982-1987) fra Tyskland med frontkvinnen Doro Pesch burde være kjent for de fleste. Doro besøkte Kvinesdal i 2009 og gav en forrykkende konsertopplevelse. I anledning at det i 2017 er 30 år siden albumet Triumph & Agony ble utgitt i 1987, ønsker Doro å feire dette ved å spille hele albumet live - i tillegg til det beste fra Warlock-tiden på få utvalgte konserter i Europa og USA. Doro og gitarist Tommy Bolin bidrar fra den originale besetningen fra Warlock. Øvrige musikere til denne unike turnèen blir hentet fra Doro’s egen besetning til denne hyllesten. Norway Rock er en av fire utvalgte steder i hele Europa bandet vil fornøye med sin eksklusive liveopptreden i 2017."

10403611 10152871657239210 2617736816223203605 N

Kvelertak: "Norges beste liveband inntar Norway Rock! Kvelertak fra Stavanger med eksistens fra 2007 har stor tyngde både i inn- og utland. Bandet kan skimte til Spellemannspris (2013) i metallklassen. Kvelertak har turnert med storheter som blant andre Slayer, Mastodon og Anthrax, samt oppvarming for selveste Metallica på deres By Request Tour i 2014. Merittlista er for lang til å nevnes! De har 3 studioalbum bak seg, hvor siste album Nattesferd ble utgitt i 2016, etterfulgt av en massiv pågående headlinerturne i Europa. De har nylig annonsert konserter i april 2017 sammen med de mye omtalte svenskene i Ghost på en aldri så liten Skandinaviaturné. Øyesletta vil riste, bokstavelig talt, når de inntar hovedscenen til sommeren."

Audrey Horne: "Supergruppen fra Bergen, med medlemmer fra blant annet Sahg, Gorgoroth og Enslaved,har alle de gode ingrediensene en ekte hardrockband skal ha; tyngde, melodi og kraft! Aktive på både album- og konsertfronten har de vært siden oppstarten i 2002, og kan vise til både nominasjon og vinner av Spellemannsprisen for sin bragd."

Pagans Mind: "Progressivt metallband fra Telemark med oppstart i år 2000. De har hatt en imponerende historikk i musikkens verden, både nasjonalt og internasjonalt. Vokalist Nils K. Rue er i disse dager aktuell med sitt bidrag som gjestevokalist til Ayreon, prosjektet til den nederlandske multimusikeren Arjen Lucassen, som har slipp i 2017. Lucassen er godt kjent i den progressive rockeverden. Prosjektet har bidragsytere som Bruce Dickinson fra Iron Maiden, Jorn Lande, Devin Townsend og mange flere. Pagan’s Mind er også studioklare i 2017, men tar seg et velfortjent avbrekk for å besøke oss i Kvinesdal."

Sublime Eyes: "Nok et Stavangerband klare til Norway Rock! Dette er et must see-band, hvor det kan oppleves en herlig miks av death- og thrashmetall med forrykende vokal. Bandet, grunnlagt i 2007, har bak seg flere studioalbum, og har spilt på en rekke festivaler, blant
andre velkjente Bloodstock i England."

Convincing Clarity: "Stavanger har god tyngde på dette bandslippet! Convincing Clearity, grunnlagt i 2012, er intet unntak! Som vinner av Metal 2 The Masses 2014, sikret de seg en spot på Bloodstock-festivalen. Da var ballen i gang, og tiden ble etterfulgt av platekontrakt og turnéer, og i 2017 er bandet klare med ny skive. Bandet i sin bandomtale: Ønsker du en ren rå trashy fast pasted tung melodiøs energisk og noe annerledes konsert? Norway Rock svarte: Ja!"