Ondt blod i Oslo til våren

av yngve

Skive kommer 9. mars, konsert for å feire skjer sted 20. april. Så det er godt med tid til å planlegge.

Bandet har en skive og noen ep-er på cv-en fra før, nå er det altså klart for ny musikk fra nordlendingene, albumet som kommer bærer navnet 'Natur'.

"Spilt inn i 2017, hundre år etter det første samiske folkemøtet, er Natur et samisk skrik fra kolonien, et kamprop mot en fortsatt pågående fornorsking og kolonisering. Natur hyller menneskenaturens flere sider. Fest og champagne møter gift og jævelskap; infernalsk riffing forent med de mest fengende refrengene i Norden siden ABBA. Ondt Blod viser med Natur at de er en kraft som ikke kan stoppes. Musikk-Norge burde feste bardunene."

Natur er spilt inn i Caliban og Cantus studio i Oslo og produsert av Yngve Andersen fra Blood Command, med hjelp fra teknikerne Ruben Willem (kjent fra artrock-/nekropunklegendene i Haust) og Simon Jackman. Jackman har også mikset utgivelsen. Plata gjestes av Lauritz Lyster Skeidsvold, som trakterer en frekk yachtsaksofon på Storma. Den samiske popstjerna Ella Marie Hætta Isaksen fra elektropopgruppa ISÁK bidrar også, blant annet i joikeduett på avslutningssporet Giron."

Ondt Blod@Facebook

Bilde, fotograf: Terje Arntsen

***

Konserten i Oslo, på Parkteateret, finner sted 20. april, billetter koster 230 spenn stykk pluss avgift til staten, aldersgrense er 18 år.

Ondt Blod 17 Terje Arntsen