Karmøygeddon 24

Parsifal "Heavy Duty"

av yngve

14600888 678074479025071 5460137077643382596 NSelskap: Private

Release: 04.10.16

Norsk/svensk duo med power metal på menyen.

Det som slo meg umiddelbart er at det mangler litt før de er der oppe der de ønsker å være. Det er bittelitt å gå på. I utgangspunktet er ikke dette veldig feil, i sin sjanger. Det er ikke så mange norske og/eller skandinaviske konkurrenter til slik power metal, men Parsifal er bedre enn veldig mange av denne typen band jeg får. Og da er det i hovedsak i Italia og omliggende territorier som gjelder. 

Vokalen er bra, men det er noen deler som absolutt bør styrkes. Enkelte toner snubles det i, litt lite kraft i midtsjiktet, og svenske Oscar trekker nok litt opp i de etasjene han fortsatt ikke har fått heiskort til. Men det er så lite som gjelder, og slikt sett er det veldig lite å trekke. Det er dette lille ekstra som gjelder, som mangler. Det slike band ikke har er luksusen extremmetal i mange tilfeller kan bruke, å gjemme seg bak lydvegger og growling. Oscar og Parsifal legger seg rett på blokka og må tåle at det som er bittelitt vindskeivt blir avkledd. Men som sagt, det er lite som gjelder, dog, det er veldig synlig når det først kommer. Vokalen fungerer stort sett, og i noen av de lyseste hylene og i partiene der Oscar legger seg nede, er det kult. 

Parsifal@Facebook

Dette lukter skikkelig Rhapsody, av den litt eldre skolen. Det er ikke til å komme fra at Parsifal har hørt på Rhapsody, eller Running Wild og Gamma Ray,men selv om det er likheter med tyskerne, er det italienerne som jeg mener det krydres mest med. Det er en litt lykkelig versjon av Rhapsody i så fall, for mye her er streit power, happy, med et snev av denne kule episke saken Luca og gjengen fiksa. Men opp dit er det langt for de fleste, og det er få om ingen band som klarer å matche Italias store sønners par første skiver, slikt sett er Parsifal kun å regne som en fersking med potensiale.

Grunnen til at karakteren ikke holdt seg på sekseren, som jeg egentlig føler, er at låtene mangler litt egenart. Og det at det mangler bittelitt på at vokalen er der den skal. 

5,5/10

Tracklist:

  1. Storming the Reaper
  2. The Volunteer
  3. One Wish
  4. Loyalty
  5. Heavy Duty
  6. The Battle Conundrum
  7. The Seven Sorrows
  8. Imposter
  9. No Man's Land
  10. The Flying Dutchman 
  11. Row