Karmøygeddon 24

Proselytism "Blood Of The Deceivers"

av steinar selstø

Proselytism 20Selskap: Duplicate Records

Release: 12.09.20

Thrashen lever i beste velgående her til lands. Proselytism er et nytt og flott tilskudd til stammen.

Proselytism@Facebook

Uten støtte i empiri, det er den skitne og røffe varianten av sjangeren det er klart mest aktivitet i, og Proselytism står da også plantet med begge bein i denne gryta. Tenk band som Deathhammer, Nekromantheon og Aura Noir og du er i nærheten av hva duoen høres ut som. Proselytism kler adjektiver som hissig, drivende energisk og brutalt. 

Lydmessig låter det fortreffelig. Som musikken, dette er røft i kantene, men ikke for mye. Dermed handler det om kvaliteten på låter og riff. Sistnevnte er og blir særdeles viktig innen det meste av metal selvsagt, men desto mer når melodi ikke er et framtredende trekk. Proselytism er jo der. Melodisk innslag finnes naturligvis, men de preger ikke materialet. Så, hva med riff og låter? Jo takk, begge deler står det bra til med, og riffene framstår sågar som skivas forse. 

Med unntak av Hunger Of The Beast, er låtene nokså korte. Materialet er rett i trynet og bandet kaster bort null tid på tøys og tull. Mye foregår i høyt tempo og med heftig intensitet, men låtene føles aldri monotone. Blant annet er det funnet plass til flere kule gitarsoloer, og de små variasjonene i tempo gjør selvsagt sitt. På sitt verste låter dette bare som solid sinnathrash med litt for lite egenart. På sitt beste låter det fett som fy! Heldigvis er det klart mest av det sistnevnte. Skål! 

7,5/10

Tracklist:

  1. Engulfed in Flames
  2. Scapegoat
  3. Death from the Sea
  4. Hunger of the Beast
  5. Horrid Stench
  6. The Sword of Ignorance
  7. In the Pits of Pests
  8. Blood of the Deceivers