Deception Add 050324 Karmøygeddon 24

Qrixkuor "Three Devils Dance"

av rune stordahl

A2602193523 16Selskap: Invictus Productions

Release: 30.04.2016

Lyden av vind, visp og vaskemaskin i skjønn forening.

Altså Three Devils Dance er for lengst innkjøpt på CD og godt innspilt her i heimen, så egentlig hadde jeg tenkt å droppe skriblerier om denne utgivelsen. Men den figurerte på promolista, jeg har sansen for plateselskapets utgivelser, og det minste man kan gjøre er å bidra med en kjapp anmeldelse.

Bandet er rimelig nytt og har base i London, men har rukket å gi ut to (utsolgte) demoer forut for denne trespors-saken, som tikker inn på gode 38 minutter. Sjangermessig plasserer de seg i den nisjen som virkelig blomstrer i dødsundergrunnen om dagen: Cavernous Death Metal. Som i korte trekk dreier seg om grumsete lyd, nedstemte instrumenter, tidvis kaotiske gitarriff, buldrende mørk growlevokal, bassfrekvenser og generell rumling. Noen låner litt stemning og estetikk fra den sorte sjangeren og det er vel heller ingen hemmelighet at noen har latt seg inspirere av diverse War Metal-band. Alt dette er trekk som er gjenkjennelige hos britene

De kommer selvfølgelig litt sent til festen og «hørt-det-før»-faktoren kommer man ikke vekk fra, men Qrixkuor snekrer gromme låter og holder interessen oppe hele veien, selv med en gjennomsnittlig spilletid på godt over tolv minutter per låt. Og jeg kommer på stående fot ikke på noen andre band som mekker låter av det omfanget og som klarer å opprettholde følelsen av enhet hele komposisjonen igjennom.

Er du fortsatt gira på mer musikk i samme gate som Irkallian Oracle, Portal, Abyssal, Grave Upheaval, Diocletian, Impetuous Ritual osv... setter du lett denne skiva på innkjøpslista. I mine ører har den ingen problemer med å hevde seg i denne gjengen.

Qrixkuor@Facebook

8/10

Tracklist:

  1. Serpent's Mirror
  2. Crypt of Illusions Bane
  3. The Divine Architect