Karmøygeddon 24

Salem "Dark Days"

av arni sørlie

13082680 1329574127058518 8278563608707067216 NSelskap: Pure Steel Records

Release: 29.04.16

NWoBHM levert av aldrende engelskmenn med fartstid fra tidlig 80-tall.

Salem har jeg anmeldt før, og det var deres forrige fullengder Forgotten Dreams. Før den slapp de In The Beginning i 2010, men fra 81 til da har de bare demoer på sin CV. La oss ta med at de hadde en aldri så liten pause fra 1983-2010, men det setter ikke preg på musikken, de begynte igjen der de slapp, og fortsatte i NWoBHM-landskapet som om tiden har stått stille.

Salem@Facebook

Forgotten Dreams husker jeg at de første låtene satt som et skudd, men så datt jeg litt av på resten av platen. Det flatet ut og ble litt platt. Denne runden derimot, på Dark Days, der har de virkelig hevet seg, og leverer et album med hete hits fra start til endes. Det er fremdeles helt klart NWoBHM som er grunnfundamentet, men det er litt mer hardrock i sømmene på Dark Days.

Først ut er Not Guilty, en behagelig og svært fengende åpning av platen. Det groover, det bygger, det er catchy refreng, og en hærlig laidback atmosfære. Ikke før man får snudd seg rundt, kjøres det igang min favoritt, nemlig Nine Months, og man får servert en in your face sjangertro hit som tar lytteren med på en maktdemonstrasjon i sjangeren. Og hvis du skulle lure på hvor vi er, så kan jeg lett nevne eldre Saxon, Diamond Head, Tokyo Blade...etc som nære artsfrender. 

Som nevnt er det litt mer hardrock på Dark Days, og et godt exempel på det er Tormented. Tunge riff, og stemning mer i gata til platetittelen. Her viser også vokalist Simon Saxby at han har sin rett til å holde en mikrofon. Han har generelt en kul stemme som kler materialet spot on, og skulle Saxon ha behov for en step in, så tipper jeg Mr. Saxby (hehe, og det navnet i tillegg;-)) hadde vært et lett valg. 

Så, oppsummert får man klassisk MWoBHM alla nevnte band, ispedd litt klassisk hardrock all MSG, Rainbow, Magnum..etc. For meg ville Salem i denne runden være et perfekt festival band, når man sitter litt bakpå i formiddagssolen og nyter en kaffi, eller en øl, og bare nyter stemning, tilværelse og livet.

8/10

Tracklist:

  1. Not Guilty.
  2.  Nine Months.
  3.  Complicated.
  4.  Lost My Mind.
  5.  Dark Days.
  6.  Second Sight.
  7.  Tormented.
  8.  Fallen Angel.
  9.  Toy Story.
  10.  Prodigal Son.
  11.  Tank