181122 Heavymetal No Bannerannonse Kg2019 80x500px

Sandberg "Monster"

av yngve

Sandberg 18Selskap: Mighty Music

Release: 18.05.18

For fans av Pain, Disturbed og Avenged Sevenfold, pluss at de kaller seg selv hardrock og bruker alt fra EDM til blues som fotnote på stil.

Sandberg@Facebook

Ingressen er sakset fra en nyhet jeg hadde på bandet tilbake i mai, når skiva kom. Og jeg hører litt samplinger og elektroniske innstikk, men generelt er Sandberg et band som kjører på tung grungebasert metal, synes jeg. En moderne form for hardrock som har en del metal i sømmene.

Det er et amerikansk sound her, og radiovennlig metal er vel en merkelapp jeg ikke er redd for å bruke på dette bandet. Uten at det er negativt. Det er en del som er ganske tungt her, og tidvis tror jeg Sandberg vil jage bort de lytterne som tror Foo Fighters er metal, men det er ikke tvil hos meg om at Sandberg har et marked andre steder enn i metalsjangerens nisjelandskap. 

Produksjonen er kløktig, den er fint balansert og er tung når det trengs, og melodiøst og stemningsfult når partier krever det. Og det er greit med trøkk når de har disse kontrastene i sangene, fra det rolige til toppene med sjelfull og rå renvokal.

Dette er bandets andre skive, hvor vokalist Kim Sandberg hadde en breakdown for noen år siden, og begynte å skrive ut følelsene i form av musikk, som resulterte i debutskiva som kom for et par år siden.

"Sandberg has always had an extreme interest in music, especially in the metal-genre. After several years of psychological strain and battles between dark thoughts, his life and own world collapsed in 2013. Sandberg eventually started writing down his darkets thoughts and feelings, as a part of his therapy which resulted in the first album Higher Than The Sun released in 2016."

For noen er nok dette litt kjedelig, midtempo stadionrock/-metal, men det er en del å hente om du gir det noen runder. 

6,5/10

Tracklist:

  1. Strigoi
  2. Let It Fade Away
  3. We Can Steal Your Life
  4. Circle Of Anger
  5. You Don’t Own Us
  6. King Father
  7. The Man Without A Face
  8. Monster